Λιβανός στην Α.Σ.Δ Ορεστιάδας “Η ΕΝΩΣΗ” : “Η ενίσχυση των συνεταιρισμών, κεντρικό κομμάτι της πολιτικής μας”

Λιβανός στην Α.Σ.Δ Ορεστιάδας “Η ΕΝΩΣΗ” : “Η ενίσχυση των συνεταιρισμών, κεντρικό κομμάτι της πολιτικής μας”

Επίσκεψη στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών Ορεστιάδας “Η ΕΝΩΣΗ”, πραγματοποίησε κατά την χθεσινή περιοδεία του στον Έβρο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός.

Η παρουσία του στον Α.Σ.Δ. Ορεστιάδας μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού είναι ο μοναδικός “ζωντανός” και με τεράστια δραστηριότητα Συνεταιρισμός αγροτών στο νομό Έβρου, με 900 μέλη και συναλλαγές με το 75% των παραγωγών της περιοχής. Στα γραφεία τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Λάμπρος Κουμπρίδης, ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Σταματίου και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία του Συνεταιρισμού ο πρόεδρός του κ. Λάμπρος Κουμπρίδης και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης ευχαρίστησαν τον ΥΠΑΑΤ για το ξεμπλοκάρισμα του έργου υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου στην περιοχή της Ορεστιάδας και τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα της περιοχής. Μάλιστα ο κ.Κουμπρίδης και ο κ.Λιβανός συμφώνησαν να υπάρξει νέα συνάντηση τους στο υπουργείο στην Αθήνα, προκειμένου να προωθηθούν συγκεκριμένες λύσεις σε ζητήματα που του έθεσε.

Ο ΥΠΑΑΤ σε δηλώσεις του τόνισε ότι η ενίσχυση των συνεταιρισμών αποτελεί κεντρικό κομμάτι της πολιτικής του υπουργείου και της κυβέρνησης και εξέφρασε την χαρά και ικανοποίηση του που στην περιοχή υπάρχει ένας τόσο δραστήριος συνεταιρισμός, με νέους ανθρώπους.

Στη συνέχεια ο κ. Λιβανός και όσοι τον συνόδευαν, επισκέφθηκε την εταιρεία παραγωγής κατεψυγμένων προϊόντων ΑΡΔΑΣ frost ΑΕ στα Κόμαρα Ορεστιάδας, όπου τον ξενάγησε στην επιχείρηση ο ιδιοκτήτης Μιχάλης Στράτζαλης.

Σημειώνεται ότι σήμερα το 95% της κατανάλωσης κατεψυγμένων παράγονται στην Ελλάδα από τα 50.000 στρέμματα Συμβολαιακής γεωργίας. Η ΑΡΔΑΣ frost αξιοποιεί την παραγωγή από 6.000 στρέμματα της περιοχής.

Κλείνοντας την περιοδεία του στον Έβρο, ο κ. Λιβανός είχε  σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς του πρωτογενούς τομέα στο Νομαρχείο, όπου έγινε ένας απολογισμός της περιοδείας του και των συμπερασμάτων που αποκόμισε από τις συζητήσεις και συναντήσεις όλη την ημέρα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*