Σουφλί: Σχολές Κτηνιατρικής, Γαλακτοκομίας- Τυροκομίας, Μελισσοκομικό Πάρκο, αρδευτικά δίκτυα, ζήτησε ο Π.Καλακίκος απ’ τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Σουφλί: Σχολές Κτηνιατρικής, Γαλακτοκομίας- Τυροκομίας, Μελισσοκομικό Πάρκο, αρδευτικά δίκτυα, ζήτησε ο Π.Καλακίκος απ’ τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Την ίδρυση Σχολών Κτηνιατρικής, αλλά και Γαλακτοκομίας- Τυροκομίας, δημιουργία του πρώτου πανελλαδικά Μελισσοκομικού Πάρκου, αλλά και αρδευτικά δίκτυα σε όλο τον δήμο Σουφλίου που δεν υπάρχουν, ζήτησε ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος από τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Σπήλιο Λιβανό.

Ο κ.Καλακίκος, που είναι ο μοναδικός δήμαρχος του Έβρου τον οποίο επισκέφθηκε στο γραφείο του ο υπουργός κ.Λιβανός κατά την χθεσινή περιοδεία του στο νομό μας, υποδέχθηκε αυτόν αλλά και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Παπαγιαννίδη Δημήτρη και την Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Καλογήρου Χριστιάνα.  Τον υπουργό συνόδευαν οι βουλευτές Έβρου  Αναστάσιος Δημοσχάκης και Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Δελησταμάτης.

O Δήμαρχος Σουφλίου αναφέρθηκε σε θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα στο σύνολο της έκτασης του Δήμου. Ανέπτυξε την αναγκαιότητα άμεσης δημιουργίας αρδευτικών δικτύων σε περιοχές του Δήμου που δεν υπάρχουν, αλλά ταυτόχρονα τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων, όπου αυτά είναι απαρχαιωμένα.

Η Δημοτική Αρχή κατέστησε σαφές, πως επιθυμεί η περιοχή του Δήμου Σουφλίου να είναι αυτή που θα αποτελεί το σημείο αναφοράς για Πανεπιστημιακές και Επαγγελματικές Σχολές που θα σχετίζονται με την πρωτογενή παραγωγή. Πιο συγκεκριμένα, έγινε αναφορά για τη δημιουργία Επαγγελματικής Σχολής Γαλακτοκομίας- Τυροκομίας στα πρότυπα του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, καθώς  σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας δημιουργία Τμήματος Κτηνιατρικής  Σχολής στο ΔΠΘ με έδρα την πόλη του Σουφλίου.

Στα πλαίσια αυτά ζητήθηκε να επισπευστεί η διαδικασία της δημιουργίας νομοθετικού πλαισίου, ώστε να διευθετηθεί τάχιστα η δημιουργία του πρώτου πανελλαδικά Μελισσοκομικού Πάρκου, το οποίο σε συνδυασμό με την έναρξη λειτουργίας του ΔΙΕΚ από το έτος 2022 στα αντικείμενα της Μελισσοκομίας, της Σηροτροφίας και της Αμπελουργίας-Οινολογίας, θα θωρακίσει και θα δώσει ώθηση τόσο στον πρωτογενή τομέα της περιοχής, αλλά και θα καταστήσει την περιοχή του κεντρικού Έβρου ως σημείο αναφοράς.

Ο Υπουργός κ. Λιβανός δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες για την εξεύρεση λύσεων και τη διεκπεραίωση  των σχετικών αιτημάτων της Δημοτικής Αρχής.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*