Τέλος εποχής για τον παραιτηθέντα Πρόεδρο Χ.Μεντίζη, απ’ το Σωματείο Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου

Τέλος εποχής για τον παραιτηθέντα Πρόεδρο Χ.Μεντίζη, απ’ το Σωματείο Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου

-Ο Κώστας Σταυράκογλου εκλέχθηκε νέος Πρόεδρος του Σ.Υ.Κ.Ν.Ε

Τέλος εποχής μετά από 15 χρόνια παρουσίας και αγώνων, για τον παραιτηθέντα Πρόεδρο του Σωματείου Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου Χριστόδουλο Μεντζίδη, που αποφάσισε να αποχωρήσει και ήδη τον διαδέχθηκε ο μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος Κώστας Σταυράκογλου.

Ο κ.Μεντίζης επέμεινε στην παραίτηση του, αφού γι’ αυτόν η υπομονή εξαντλήθηκε, μια και στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που διανύει ο κλάδος, διαπίστωσε έλλειψη ξεκάθαρων θέσεων και στήριξης των όποιων αποφάσεων παίρνονται για αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις. Έτσι την Δευτέρα 30 Αυγούστου συζητήθηκε η παραίτηση του στο Δ.Σ από την θέση του Προέδρου του Σ.Υ.Κ.Ν.Ε. και αφού επέμεινε σε αυτήν έγινε αποδεκτή. Νέος Πρόεδρος εκλέχθηκε ο κ.Σταυράκογλου, ενώ ο Χριστόδουλος Μεντίζης τόνισε αποχωρώντας:
“Στην κρισιμότερη ίσως συγκυρία για την Δημόσια Υγεία και για το ΠΓΝΑ έθεσα (και θα ξαναθέσω και στο Δ.Σ.) το ζήτημα να τοποθετηθούν οι παρατάξεις και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι ανοιχτά ενώπιον των εργαζομένων στο εάν συμφωνούν με τις επιβουλές του Υπουργείου και της Κυβέρνησης που έχουν να κάνουν με την υποχρεωτικότητα και τις επιπτώσεις που επιφέρει στην Δημόσια Υγεία.
Να τελειώνουμε με τις μεμψιμοιρίες και τους κρυπτοθυμισμούς..ανοιχτά και ξάστερα…!!
Όλα αυτά τα χρόνια υπερασπίστηκα μ’ όλες μου τις δυνάμεις τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων…δεν κρύφτηκα…!!
Ή λαίλαπα που έρχεται με τις συγχωνεύσεις κλινικών, τις καταργήσεις οργανικών θέσεων -Νοσοκομείων και την επινοικιαζόμενη εργασία μέσω εργολάβων, είναι προ των πυλών.
Υπό αυτό το πρίσμα χρειάζεται ενότητα και αποφασιστικότητα απ’ όλους τους εργαζομένους.
Το ζήτημα δεν είναι εμβολιασμένοι κατά ανεμβολίαστων, δεν πρέπει να περάσει η διαίρεση ανάμεσα στους εργαζόμενους, δεν θα γίνουμε τα θύματα μικροπολιτικών βλέψεων, κατάλυσης της Δημόσιας Υγείας και συμπράττοντες της επερχόμενης ιδιωτικοποίησης μέσω Σ.Δ.Ι.Τ και εργολάβων.
Εφ’ όσον λοιπόν οι συνάδελφοι μου από τις άλλες παρατάξεις παραμένουν αδρανείς και αμέτοχοι σ’ αυτήν την πολύ κρίσιμη συγκυρία, εγώ δεν θα τους ακολουθήσω….!!!
Αναλαμβάνω…Όπως και το έκανα όλα αυτά τα χρόνια την ευθύνη των πράξεων μου και των λόγων μου δημόσια, δεν υπεκφεύγω ούτε και φοβάμαι να αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν.
Οι μάσκες πέφτουν. Ο κάθε εργαζόμενος και ο κάθε εκλεγμένος να αναλάβει τις ευθύνες του…!!
Σεβόμενος τους αγώνες που έδωσε το ΣΥΚΝΕ και οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια, θα παραμείνω ενεργός και ανιδιοτελής στηρίζοντας μ’ όλες μου τις δυνάμεις τον εργαζόμενο και το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς…!!
ΜΕΝΤΙΖΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Υ.Κ.Ν.Ε
Σταυράκογλου: Να μην επικρατήσει ο διαχωρισμός
μεταξύ εμβολιασμών και ανεμβολίαστων

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο πρόεδρο κ Μεντίζη για όλα αυτά πού έχει προσφέρει τόσα χρόνια σαν πρόεδρος των εργαζομένων τού ΣΥΚΝΕ και ελπίζω σαν νυν πρόεδρος σε μία καλή συνεργασία για το συμφέρον των εργαζομένων του ΠΓΝΑ, των ασθενών και του Νοσοκομείου μας γενικότερα.

Ευχαριστώ τα μέλη του ΔΣ για την στήριξη τους και πιστεύω πως όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να δώσουμε έναν κοινό αγώνα από τον οποίο δεν περισσεύει κανείς. Οι λόγοι τής παραίτησης τού κ.Μεντίζη σεβαστοί αλλά όχι επαρκώς δικαιολογημένοι σέ αυτήν την δύσκολη συγκυρία.

Πρέπει να βρεθούμε έτοιμοι και προετοιμασμένοι για όλα αυτά που έρχονται (Αναστολές εργαζομένων, υποχρεωτικότητα, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ΣΔΙΤ και ότι μπορεί να επακολουθήσει). Ζητάμε σαν ΔΣ την στήριξη και την συμμετοχή σας στους αγώνες πού θα έρθουν για νά μπορούν να έχουν και αντίκτυπο οι προσπάθειες όλων μας.

Τέλος θα ήθελα να μην επικρατήσει αυτός ο διαχωρισμός μεταξύ εμβολιασμών και ανεμβολίαστων και ο καθένας μας να σέβεται την απόφαση του άλλου για το πώς θέλει να διαθέσει το σώμα του και τούς όποιους φόβους μπορεί να έχει για το εμβόλιο.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*