Διδυμότειχο: Προχωράει η αδελφοποίηση με τον δήμο Καζανλάκ της Βουλγαρίας – Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας

Διδυμότειχο: Προχωράει η αδελφοποίηση με τον δήμο Καζανλάκ της Βουλγαρίας – Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας

Προχωράει η αδελφοποίηση του Διδυμοτείχου με τον δήμο του Καζανλάκ της Βουλγαρίας και γι’ αυτό ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου μεταβαίνει από σήμερα έως την Κυριακή στην βουλγαρική πόλη, προκειμέν0υ να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας.

Τον κ.Χατζηγιάννογλου θα συνοδεύουν στο ταξίδι του η Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης κ. Θεοδοσίου-Ζυγογιάννη Στυλιανή, καθώς και o ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου κ. Βαλκάνης Ευάγγελος, ο οποίος είναι γνώστης της Βουλγαρικής γλώσσας. Στο Καζανλάκ πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις με τίτλο: «Στη Κοιλάδα των Θρακικών Βασιλέων», αφού στην περιοχή βρίσκονται οι τάφοι του Θράκα Βασιλέα Σεύθη Γ’ και άλλων, μνημεία που είναι προστατευόμενα από την UNESCO και τα έχουν αναδείξει και αξιοποιήσει τουριστικά ο Βούλγαροι σε τεράστιο βαθμό.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας από το Διδυμότειχο πραγματοποιείται σσυνέχεια της υπ’ αριθ. 33/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διδυμοτείχου με την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα η αδελφοποίηση του Δήμου Διδυμοτείχου με τον Δήμο Καζανλακ της Βουλγαρίας, της με αριθμό πρωτοκόλλου 21/21-5-2018 σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής του άρθρου 4 παρ. 2β του Ν. 3345/2005, καθώς και της με αριθμό πρωτοκόλλου 5820/9-8-2021 πρόσκλησης από το Δήμο Καζανλάκ. Έτσι ο δήμαρχος κ.Χατζηγιάννογλου, η Αντιδήμαρχος κ.Θεοδοσίου-Ζυγογιάννη και ο Ειδικός Συνεργάτης κ.Βαλκάνης, μεταβαίνουν από σήμερα στην πόλη του Καζανλάκ με σκοπό την υπογραφή του μνημονίου
συνεργασίας για την αδελφοποίηση των δύο Δήμων Ελλάδας και Βουλγαρίας αντίστοιχα, στο
πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων με τίτλο: «Στη Κοιλάδα των Θρακικών Βασιλέων».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ-ΚΑΖΑΝΛΑΚ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*