Στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης την Δευτέρα ο Εβρίτης Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Α.Ζηλιασκόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος Δ.Πολίτης

Στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης την Δευτέρα ο Εβρίτης Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Α.Ζηλιασκόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος Δ.Πολίτης

Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθούν μεθαύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου και θα επισκεφθούν κυρίως το λιμάνι της, ο Εβρίτης νέος Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος Δημήτρη Πολίτης.

Ο κ.Ζηλιασκόπουλος, όπως έχει αναφέρει πολλές φορές το Evros-news.gr, κατάγεται από το χωριό Θούριο της Ορεστιάδας και μετά την επιλογή του ως επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ από την Κυβέρνηση τον περασμένο Ιούνιο, μαζί με τον έτερο της ηγεσίας κ.Πολίτη, έρχονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε μια σημαντική χρονική συγκυρία και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός παραχώρησης του από το ΤΑΙΠΕΔ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά την στιγμή που ενισχύεται σημαντικά συνεχώς ο ρόλος και η γεωστρατηγική του σημασία, τόσο ως ενεργειακού κόμβου για την Ευρώπη συνολικά, αλλά και ως σημείο σημαντικής στρατηγικής θέσης για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Οι Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος και Δημήτρης Πολίτης αναμένεται να ενημερωθούν στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος από τον Πρόεδρο του ΟΛΑ Κώστα Χατζημιχαήλ, παρουσία και του Διευθύνοντα Συμβούλου Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, για τις εξελίξεις όσον αφορά τον διαγωνισμό παραχώρησης, κάτι βέβαια που το γνωρίζουν καλά, αλλά κυρίως για τις νέες δραστηριότητες του λιμανιού. Για τις συνδυασμένες μεταφορές, με την χρησιμοποίηση του λιμανιού, του σιδηροδρομικού δικτύου και του αεροδρομίου, αλλά και της Εγνατίας οδού και του κάθετου άξονα Αρδανίου-Ορμενίου, κυρίως σε συνεργασία με τους Αμερικανούς τα δυο τελευταία χρόνια για την μεταφορά στρατιωτικού υλικού προς και από χώρες της Βαλλανικής και της Ευρώπης συνολικά, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Ακόμα, ο κ.Χατζημιχαήλ που γνωρίζει και τα υπόλοιπα θέματα, όπως τις εξελίξεις για τον σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου και τα άλλα ενεργειακά και οικονομικά project που άπτονται του λιμανιού, προφανώς θα αναφερθεί και σε αυτά. Στις 12.45 σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, θα γίνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους από Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και την διοίκηση του ΟΛΑ.