Κίνα: Κόβονται απ’ την τηλεόραση οι άνδρες με… θηλυπρεπή χαρακτηριστικά, αποφάσισαν οι Αρχές

Κίνα: Κόβονται απ’ την τηλεόραση οι άνδρες με… θηλυπρεπή χαρακτηριστικά, αποφάσισαν οι Αρχές

«Μπλόκο» στους άνδρες με… θηλυπρεπή χαρακτηριστικά βάζει η τηλεόραση της Κίνας. Η ηγεσία της χώρας έστειλε σαφές μήνυμα στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς της παγκόσμιας υπερδύναμης, να προωθήσουν την «επαναστατική κουλτούρα» με στόχο την επιβολή της ηθικής.


Όπως αναφέρει το BBC, ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, ζήτησε «εθνική αναζωογόνηση», με αυστηρότερο έλεγχο του Κομμουνιστικού Κόμματος στις επιχειρήσεις, την εκπαίδευση, τη θρησκεία και τον πολιτισμό.

Χαρακτηριστικά, οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς της Κίνας πρέπει «να βάλουν με αποφασιστικότητα ένα τέλος στους άνδρες με θηλυπρεπή χαρακτηριστικά και άλλες “ανώμαλες αισθητικές”», όπως ανέφερε ο ρυθμιστικός φορέας της κινεζικής τηλεόρασης.

Οι ποπ σταρ δεν είναι… αρκετά αρρενωποί

Επιπλέον, εξέφρασε την ανησυχία ότι, οι ποπ σταρ της Κίνας, επηρεασμένοι από την κομψή εμφάνιση ορισμένων Νοτιοκορεατών και Ιαπώνων τραγουδιστών και ηθοποιών, δεν ενθαρρύνουν τους νέους άνδρες στην Κίνα να είναι αρκετά αρρενωποί.
«Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς θα πρέπει να αποφεύγουν την προώθηση «χυδαίων διασημοτήτων του Διαδικτύου» και τον θαυμασμό του πλούτου και της διασημότητας», ξεκαθάρισε ο κινεζικός ρυθμιστικός φορέας.
«Αντ ‘αυτού, τα προγράμματα θα πρέπει να «προωθούν έντονα την εξαιρετική κινεζική παραδοσιακή κουλτούρα και τον επαναστατικό πολιτισμό», προσθέτει.

Πηγή: protothema.gr