Παράταξη “Δυναμικά Μπροστά”: “Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης ποινικοποιεί με αγωγές την πολιτική ζωή”

Παράταξη “Δυναμικά Μπροστά”: “Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης ποινικοποιεί με αγωγές την πολιτική ζωή”

Με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη “Δυναμικά Μπροστά” μ’ επικεφαλής τον Παναγιώτη Σιανκούρη, καταδικάζει την ποινικοποίηση της πολιτικής, αυτοδιοικητικής ζωής της Ορεστιάδας, από τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη.

Με αφορμή την αγωγή ύψους 25.000 ευρώ κατά του δημοτικού της συμβούλου Κώστα Ασμανίδη, επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι “κατά τον Δήμαρχο, η αξιοπρέπειά του εκτιμάται σ’ αυτό το ποσό, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι η αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου δεν αποτιμάται με χρήματα, αλλά με την εκτίμηση που αυθόρμητα οι συνάνθρωποι εκδηλώνουν προς το πρόσωπό του”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ορεστιάδα: Έχασε την ψυχραιμία του ο δήμαρχος Β.Μαυρίδης – Αγωγή στον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Ασμανίδη

Η ανακοίνωση της παράταξης “Δυναμικά Μπροστά” αναφέρει:

“Με λύπη πληροφορηθήκαμε την κατάθεση αγωγής του Δημάρχου Ορεστιάδας Β. Μαυρίδη κατά του Δημοτικού Συμβούλου, μέλους της παράταξής μας «Δυναμικά Μπροστά», Κ. Ασμανίδη, για συκοφαντική δυσφήμιση.
Η αγωγή αυτή συνοδεύεται από την απαίτηση του Δημάρχου Ορεστιάδας Β. Μαυρίδη για χρηματική ικανοποίησή του με το ποσό των 25.000 ευρώ. Κατά τον Δήμαρχο, η αξιοπρέπειά του εκτιμάται σ’ αυτό το ποσό, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι η αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου δεν αποτιμάται με χρήματα, αλλά με την εκτίμηση που αυθόρμητα οι συνάνθρωποι εκδηλώνουν προς το πρόσωπό του.
Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας έγινε επιρρεπής και θιασώτης σε ήθη και τακτικές της κεντρικής πολιτικής σκηνής, η οποία βρίθει από αγωγές, μηνύσεις και παραπομπές σε δικαστήρια ανθρώπων των αντικρουόμενων πολιτικών κομμάτων.
Προσπαθώντας να είμαστε δίκαιοι στις κρίσεις μας, αναγνωρίζουμε από τη μια πλευρά ότι η πολιτική ζωή των αυτοδιοικητικών πραγμάτων πρέπει να κινείται μέσα σε πλαίσια ευγένειας και σεβασμού της προσωπικότητας όλων των Δημοτικών Συμβούλων και ειδικά αυτών που διαχειρίζονται την εξουσία του Δήμου, αλλά από την άλλη πλευρά επιβάλλεται να ασκείται κριτική, ακόμα και σκληρή, τόσο στον Δήμαρχο όσο στα μέλη της Δημοτικής του παράταξης, γιατί είναι οι διαχειριστές του οποιοδήποτε προβλήματος έχει η περιοχή μας.


Το μέλος της παράταξής μας, ο Κ. Ασμανίδης, άσκησε στο παρελθόν και συνεχίζει να ασκεί κριτική στον Δήμαρχο Ορεστιάδας και στα μέλη της παράταξής του, την οποία εμείς θεωρούμε πως είναι μεν σκληρή αλλά επιβεβλημένη. Σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια η κριτική, που ασκήθηκε από το συγκεκριμένο μέλος της παράταξής μας, έγινε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας και δεν υπήρξε καμία πρόθεση να προσβάλλει προσωπικά τον Δήμαρχο Ορεστιάδας.
Η προσφυγή του Δημάρχου Ορεστιάδας στα δικαστήρια και η απαίτηση χρηματικής αποζημίωσης ποινικοποιεί την πολιτική ζωή στην αυτοδιοίκηση και, κατά τη γνώμη μας, διαπράττει μέγα πολιτικό σφάλμα. Δεν γνωρίζουμε τις μύχιες προθέσεις του και σε τι στοχεύει αυτή η ενέργεια.
Στην κεντρική πολιτική σκηνή έχουν λεχθεί πολύ χειρότερα πράγματα. Είδαμε και ακούσαμε προσωπικές επιθέσεις σε αρχηγούς κομμάτων από τους αντιπάλους τους και δεν έγιναν αγωγές ή μηνύσεις εναντίον τους. Το να ποινικοποιείται η πολιτική στην Ορεστιάδα, που είναι ένας παραμελημένος και ξεχασμένους απ’ όλους Δήμος, αποτελεί ειρωνεία και δεν τιμά τον Δήμαρχο Ορεστιάδας.


Λυπούμαστε για την ενέργεια του Δημάρχου Ορεστιάδας και εν κατακλείδι θα θέλαμε να του πούμε ότι πρέπει να ξανασκεφτεί την πράξη του και να διορθώσει το σφάλμα του για να αποφευχθεί η συνολική αρνητική εικόνα που θα δώσει ο Δήμος μας προς πάσα κατεύθυνση.

Από τη Δημοτική Παράταξη
«Δυναμικά Μπροστά»
Ο επικεφαλής της:
Σιανκούρης Παναγιώτης

Αυτή είναι η ανακοίνωση της παράταξης που ανήκει ο Κώστας Ασμανίδης, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν ανακοινώσεις και άλλων δημοτικών παρατάξεων, οι οποίες επίσης να καταδικάζουν την ποινικοποίηση της κριτικής (όσο σκληρής και αν είναι) από τον δήμαρχο κ.Μαυρίδη, με κατάθεση αγωγών και μηνύσεων κατά δημοτικών συμβούλων.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*