ΒΙΝΤΕΟ: Αριστερός δημοσιογράφος, υποστηρίζει φανατικά δημιουργία στον Έβρο της… ακραία νεοφιλελεύθερης “Ειδικής Οικονομικής Ζώνης”

ΒΙΝΤΕΟ: Αριστερός δημοσιογράφος, υποστηρίζει φανατικά δημιουργία στον Έβρο της… ακραία νεοφιλελεύθερης “Ειδικής Οικονομικής Ζώνης”

-Ο Αντώνης Τελόπουλος, ανταποκριτής της “Εφημερίδας των Συντακτών” και Διευθυντής της ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, ήταν ο Εκπρόσωπος Τύπου του “Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης”

-Σε παρουσίαση το 2012 στην Αλεξανδρούπολη των “Ειδικών Οικονομικών Ζωνών”, κατηγορούσε τους θεσμικούς φορείς που αντιδρούσαν

-Η στήριξη των Γερμανών στο “Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης” και την Πρόεδρο Κατερίνα Καραγιάννη και ο ρόλος του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής

Πως γίνεται ένας δημοσιογράφος του Έβρου που εμφανίζεται ως… αριστερός, είναι ανταποκριτής στην ακροαριστερή “Εφημερίδα των Συντακτών” και Διευθυντής στην ΔΛΕΤΑ Τηλεόραση, να υποστηρίζει φανατικά τις ακραία νεοφιλελεύθερες απόψεις για δημιουργία “Ειδικής Οικονομικής Ζώνης” στην περιοχή μας;

Γίνεται, αν πρόκειται για τον Αντώνη Τελόπουλο, ο οποίος ήταν τότε Εκπρόσωπος Τύπου του “Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης” και Μέλος της συντακτικής ομάδας της Οικονομοτεχνικής Μελέτης για τις Ε.Ο. Ζ. στην Ελλάδα, προσαρμοσμένη στην Α.Μ.-Θ. Σε πολύ νεαρή ηλικία τότε, ο κ.Τελόπουλος ήταν υπέρμαχος της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης και πιθανής δημιουργίας της στην περιοχή μας. Συνέταξε μάλιστα, σε πολύ νεαρή ηλικία αν σκεφθούμε ότι μιλάμε για πριν από 10 χρόνια και την Μελέτη για τις Ε.Ο.Ζ προσαρμοσμένη στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Όπως μάλιστα θα ακούσετε στο ΒΙΝΤΕΟ-Ντοκουμέντο που ακολουθεί, κατηγορούσε τους θεσμικούς φορείς που αντιδρούσαν έντονα σε αυτή την… ακραία νεοφιλελεύθερη οικονομική λαίλαπα που ήθελαν κάποιοι να επιβάλλουν στον Έβρο και την Θράκη. “Η ΕΟΖ πρέπει να αγκαλιαστεί απ’ όλους. Από Επιμελητήρια, από φορείς, αλλά και από τον καθένα μας ξεχωριστά”. λέει χαρακτηριστικά στο ΒΙΝΤΕΟ.



Είναι ο ίδιος άνθρωπος, που λίγα χρόνια αργότερα, ως ανταποκριτής της “Εφημερίδας των Συντακτών”, ως Διευθυντής της ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση και ως διαχειριστής ιστοσελίδας εδώ και μήνες, λέει τα ακριβώς αντίθετα και προβάλλει όσους αντιδρούν (και πολύ σωστά αντιδρούν), στην επένδυση των Χρυσωρυχείων της Eldorado Gold στο Πέραμα Αλεξανδρούπολης και την Θράκη γενικότερα. Γιατί και σε αυτή την υπόθεση, οι υπέρμαχοι της υποστηρίζουν τις ίδιες ακραία νεοφιλελεύθερες οικονομικά απόψεις. Ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ανάπτυξη στην περιοχή και άλλα παρόμοια. Όπως δηλαδή υπερθεμάτιζε ο κ.Τελόπουλος το 2011 και 2012 για τις Ε.Ο.Ζ. Παρουσιάζοντας μάλιστα όλα αυτά σε ημερίδες στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα, για τις οποίες φρόντιζε να υπάρχει και κάλυψη των τοπικών ΜΜΕ, ως Εκπρόσωπος Τύπου του “Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης”, με Πρόεδρο την Κατερίνα Καραγιάννη, για την οποία και τον ρόλο της όπως και της συγκεκριμένης ΜΚΟ που είχε δημιουργήσει, έχουν γραφτεί πάρα. Ποια είναι αυτή;

Κατάγεται από τον Θούριο Ορεστιάδας και ως παιδί μεταναστών μεγάλωσε και σπούδασε στη Γερμανία. Εμφανίστηκε εκείνα τα χρόνια στο προσκήνιο, φέρνοντας στη Θράκη τον Γ. Άκερμαν, τον Διοικητή της γερμανικής Deutsche Bank του οποίου ήταν γραμματέας και τον γνωστό μας πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Φιλοδοξούσε να στήσει στη Σαμοθράκη ένα δεύτερο «Νταβός», ίδρυσε και εταιρεία ρούχων στο νησί που ποτέ όμως δεν δραστηριοποιήθηκε, ενώ δημιούργησε το “Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης”, προωθώντας την δημιουργία μιας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στη Θράκη, την υλοποίηση της οποίας υποστήριζε ένθερμα η γερμανική καγκελαρία και προσπάθησε να πείσει τις τότε ελληνικές κυβερνήσεις να την προωθήσουν. “Δεξί χέρι” της είχε τον δημοσιογράφο Αντώνη Τελόπουλο, ενώ σημαντικό ρόλο στις εκδηλώσεις και τις ημερίδες της έπαιζε ως συντονιστής και ο εξ Αθηνών δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης, γνωστός για τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του όσον αφορά την οικονομία.

Μια τέτοια εκδήλωση λοιπόν, με έναν εκ των ομιλητών τον κ.Τελόπουλο, έγινε Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012, στο ξενοδοχείο “Θράκη Παλλάς” στην Αλεξανδρούπολη, με θέμα: «Η Παρουσίαση της Οικονομοτεχνικής Μελέτης για τις Ε.Ο. Ζ. στην Ελλάδα, προσαρμοσμένη στην Α.Μ.-Θ.». Κατά την διάρκεια της και μιλώντας για 5΄’ περίπου, ο κ.Τελόπουλος, φίλος επίσης του… αριστερού οικονομολόγου και αποτυχόντα το 2019 υποψήφιου βουλευτή Έβρου με τον ΣΥΡΙΖΑ Μενέλαου Μαλτέζου, δήλωνε τα εξής:

“Τους μήνες αυτούς που συζητάμε για την δημιουργία των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στη χώρα, είχα την τιμή να είμαι από τους πρώτους ανθρώπους που έτσι ρομαντικά το ξεκινήσαμε, με μπροστάρισσα την κυρία Καραγιάννη. Σέβομαι και κατανοώ όλες τις γνώμες αλλά και τις αμφιβολίες που μπορεί να έχουν οι θεσμικοί παράγοντες, εκπροσωπούν τις κοινωνικές τάξεις και πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, αλλά δεν μπορώ να σεβαστώ, πόσο μάλλον να κατανοήσω, τον τρόπο που έχουν εκφραστεί μέχρι τώρα οι συγκεκριμένες ενστάσεις. Και λέω δεν τις σέβομαι και δεν μπορώ να τις κατανοήσω, γιατί κατά την άποψη μου εισαγάγουν στον δημόσιο διάλογο μια ρητορική άκρως αναχρονιστική και αντιπαραγωγική. Ας πούμε απόψεις, ότι ο ρόλος του Οικονομικού Φόρουμ είναι ύποπτος, κυρίως γιατί έχουν Γερμανό δικηγόρο ή άλλες απόψεις ότι εξυπηρετεί συμφέροντα τις Τουρκίας, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να θολώσουν παραπάνω το τοπίο.

Αναρωτιέμαι, πως θα αντιμετώπιζε η Πολιτεία, μια πρόκληση ενός επενδυτικού ομίλου που θέλει να έρθει να επενδύσει στη χώρα. Με ύβρεις; Με καχυποψία ή δημιουργώντας το πλαίσιο που χρειάζεται. Εγώ πιστεύω ότι οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες είναι σημαντικές, γιατί κυρίως αλλάζουν την ατζέντα. Φεύγουμε πια από όλη αυτή την μιζέρια, την λιτότητα, την ύφεση και συζητάμε πως η χώρα μπορεί να βγει από την στενωπό. Η ΕΟΖ πρέπει να αγκαλιαστεί απ’ όλους. Από Επιμελητήρια, από φορείς, αλλά και από τον καθένα μας ξεχωριστά”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ (1:οο:20 έως 1:ο5:ο0)

Όπως ακούσατε, ο… αριστερός Αντώνης Τελόπουλος θεωρούσε (δεν ξέρουμε αν διατηρεί ακόμα τις ίδιες απόψεις) σημαντικές τις ακραία νεοφιλελεύθερες Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και πρέπει να αγκαλιαστούν από όλους, από Επιμελητήρια, από φορείς, αλλά και από τον καθένα ξεχωριστά”. Επίσης θεωρούσε τις έντονες αντιδράσεις πολλών στην περιοχή μας και θεσμικών φορέων,  ότι “εισαγάγουν στον δημόσιο διάλογο μια ρητορική άκρως αναχρονιστική και αντιπαραγωγική”. Μάλιστα έλεγε ότι δεν τις σέβεται και δεν μπορούσε να τις κατανοήσει. Ο ίδιος άνθρωπος, λίγα χρόνια μετά, πρωταγωνιστούσε στην προβολή των αντιδράσεων για τις επενδύσεις χρυσού στην Θράκη, όταν οι υπέρμαχοι των χρυσοθήρων, έλεγαν τα ίδια για την αναγκαιότητα να προχωρήσουν αυτές οι επενδύσεις, με όσα υποστήριζε ο… αριστερός κ.Τελόπουλος για τις Ε.Ο.Ζ ως Εκπρόσωπος Τύπου του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης, Δημοσιογράφου και Μέλους της συντακτικής ομάδας της Οικονομοτεχνικής Μελέτης για τις Ε.Ο. Ζ. στην Ελλάδα, προσαρμοσμένη στην Α.Μ.-Θ”.

Η Καραγιάννη, το “Χρηματοοικονομικού

Φόρουμ Θράκης” και ο υπέρμαχος… Ε.Στυλιανίδης 

Όπως επισημάναμε, για τον ρόλο της Κατερίνας Καραγιάννη και του “Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης” που δημιούργησε, με υπεύθυνο Τύπου τον Αντώνη Τελόπουλο, γράφτηκαν πολλά. Τόσο σε τοπικά ΜΜΕ όσο και σε αθηναϊκά. Στο 7μελές μάλιστα Διοικητικό Συμβούλιο, αρχικά ήταν μέλη η σύζυγος και η αδερφή του πρώην δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, αφού η οικογένεια έχει κουμπαριά με την κ.Καραγιάννη. Όμως παραιτήθηκαν μετά από δημοσιεύματα, που αναφέρονταν και στην οικονομική στήριξη τότε του δήμου Αλεξανδρούπολης με 5.000 ευρώ, για την διεξαγωγή μιας από τις εκδηλώσεις που είχαν διοργανωθεί.

Όπως στο σάιτ alexpolisonline, το οποίο τότε αναδείκνυε έντονα τα τεράστια ερωτηματικά που προκαλούσε όλη αυτή η παρουσία και η δράση, άσχετα αν πλέον ο διαχειριστής του συνεργάζεται με το σάιτ του Αντώνη Τελόπουλου, αναδημοσιεύοντας ο ένας αναρτήσεις του άλλου, κυρίως για να επιτεθούν στο Evros-news.gr και τον υπεύθυνο του Κώστα Πιτιακούδη. Ένα από τα χαρακτηριστικά δημοσιεύματα του συγκεκριμένου σάιτ, είχε τίτλο:

-Ο ύποπτος ρόλος του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης πρωτοσέλιδο στο «Έθνος της Κυριακής»

Ένα άλλο είχε τίτλο:

-Ένα Φόρουμ… οικογενειακή υπόθεση

Εκτός του αριστερού σήμερα δημοσιογράφου Αντώνη Τελόπουλου, με τις ακραία νεοφιλελεύθερες τότε απόψεις για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, υπέρμαχος τους ήταν και ο βουλευτής Ροδόπης και επί πολλά χρόνια υπουργός σε Κυβερνήσεις της Ν.Δ Ευριπίδης Στυλιανίδης, που έγραφε μάλιστα και άρθρα υπέρ τους. Όπως το παρακάτω:

-Ζώνη ελευθέρων συναλλαγών η Θράκη

Οι ίδιες απόψεις λοιπόν συνδέουν Στυλιανίδη, Τελόπουλο για τις Ε.Ο.Ζ. Μάλλον τυχαίο είναι ότι η ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, όπου Διευθυντής είναι ο Αντώνης Τελόπουλος, αφιέρωσε πολύ χρόνο στο δελτίο της στην προσωπική επίθεση που έκανε ο βουλευτής Ροδόπης κατά του Evros-news.gr και του Κώστα Πιτιακούδη. Σύμπτωση απλά.

Ο ρόλος του Τουρκικού Προξενείου

Όσο για τον ρόλο του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής στο θέμα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών και την συνεργασία που είχε σε αυτό τον τομέα το “Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης” με εκπρόσωπο Τύπου τον κ.Τελόπουλο, επίσης γράφτηκαν πολλά, ενώ έγιναν και Ερωτήσεις στην Βουλή. Μάλιστα η τοπική ιστοσελίδα alexpolisonline είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ όπου ανέφερε:

«Επίσκεψη επιχειρηματιών της Δυτικής Θράκης πραγματοποιήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Ελεύθερη Ζώνη (ASB) που εδρεύει στην πόλη Çorlu (Τσόρλου) της Τουρκίας, με την πρωτοβουλία του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης σε συνεργασία με το προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή.
Η αποστολή αποτελούνταν από 28 άτομα με επικεφαλής τον πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Gümülcine (Κομοτηνή) Μουσταφά Σάρνιτς και συμμετείχαν ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, η πρόεδρος του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης που έχει έδρα το Dedeağaç (Αλεξανδρούπολη) Κατερίνα Καραγιάννη, προέδρους και μέλη των Δ.Σ. των Επιμελητηρίων Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας, εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης και του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης”.
Να επισημάνουμε ότι το Επιμελητήριο Έβρου εκπροσωπούσε ο σημερινός του Πρόεδρος Τάκης Τοψίδης σε εκείνη την επίσκεψη. Ιδού και το άρθρο

-Ύποπτος ο ρόλος του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης

Υ.Γ: Ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Δέδογλου, που συχνά αναφέρει ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδιάζει να εφαρμόσει Ειδικές Οικονομικές Ζώνες στην περιοχή και να απασχολούνται εκεί μετανάστες, πολύ θα θέλαμε να μάθουμε ποια άποψη έχει για τις απόψεις του “συντρόφου” του Αντώνη Τελόπουλου, φίλου και καθημερινού συνομιλητή του Μενέλαου Μαλτέζου, “κολλητού” του κ.Δέδογλου.