Διδυμότειχο: Προβλήματα, βελτίωση λειτουργίας και προοπτικές του νοσοκομείου, συζητήθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη

Διδυμότειχο: Προβλήματα, βελτίωση λειτουργίας και προοπτικές του νοσοκομείου, συζητήθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, η βελτίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου αλλά και οι προοπτικές του, συζητήθηκαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο Διδυμοτείχου.

Σε αυτήν παρέστησαν εκτός του δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου που την συγκάλεσε, οι συνάδερφοι του Παναγιώτης Καλακίκος του Σουφλίου και Βασίλης Μαυρίδης της Ορεστιάδας, περιοχές που επίσης εξυπηρετεί το νοσοκομείο, οι βουλευτές της Ν.Δ Τάσος Δημοσχάλης και Σταύρος Κελέτσης, καθώς και εκπρόσωποι των βουλευτών Χρήστου Δερμεντζόπουλου και Νατάσας Γκαρά. Παραβρέθηκαν ακόμα, ο Διοικητής του νοσοκομείου Χρήστος Καπετανίδης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Παπακωνσταντίνου.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν κλήθηκε εκπρόσωπος της Περιφέρειας ΑΜΘ, η οποία ενισχύει οικονομικά κάθε τόσο το Νοσοκομείο μέσω ΕΣΠΑ ή ΠΔΕ. Ούτε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κώστας Βενετίδης που είναι από την περιοχή, ούτε καν ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Γαλάνης που είναι και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας.Αλλά όταν μιλάμε για τη δημοτική αρχή Χατζηγιάννογλου αυτά δεν πρέπει να προκαλούν εντύπωση.

Υπήρξε ενημέρωση από τον κ.Καπετανίδη για την κατάσταση που υπάρχει, εκφράστηκαν απόψεις και κατατέθηκαν προβληματισμοί από τους συμμετέχοντες για τις ελλείψεις που διαπιστώνονται, όπως και ποιες ανάγκες προκύπτουν από την λειτουργία του παραρτήματος της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμοτείχου. Επίσης κατατέθηκαν προτάσεις για τις κινήσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν και προς ποια κατεύθυνση, ώστε να δοθούν άμεσες λύσεις όπου απαιτείται, αλλά και να υλοποιηθεί στην πράξη η αυτονόμηση του νοσοκομείου, με προσλήψεις για κάλυψη των σημαντικών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Συμφωνήθηκε από τους παρόντες να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες συσκέψεις, με διευρυμένη πλέον σύνθεση και συμμετοχή άλλων φορέων, ώστε να σχηματιστεί ένας αναλυτικός κατάλογος διεκδικήσεων και προτάσεων, προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με στόχο την επίλυση τους.