Αλεξανδρούπολη: “Καμπάνα” 2.000 ευρώ και 7ήμερο λουκέτο σε γνωστό καφέ για ανεμβολίαστους πελάτες

Αλεξανδρούπολη: “Καμπάνα” 2.000 ευρώ και 7ήμερο λουκέτο σε γνωστό καφέ για ανεμβολίαστους πελάτες

Χρηματικό πρόστιμα 2.000 ευρώ και λουκέτο για νια εβδομάδα, επιβλήθηκε σε γνωστό καφέ της Αλεξανδρούπολης, επειδή κατά τον έλεγχο από την Αστυνομία βρέθηκε να εξυπηρετεί δύο πελάτες χωρίς πιστοποιητικό εμβολισμού ή νόσησης. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, αυτό συνέβη κατά τους χθεσινούς (Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου) εντατικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Μάλιστα επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο από 300 ευρώ στους δυο συγκεκριμένους πελάτες που εντοπίστηκαν μέσα στο κατάστημα. Φυσικά, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν αναφέρεται επίσημα ποια είναι η περιοχή που βρίσκεται το κατάστημα, ούτε φυσικά το όνομα του. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του Evros-news.gr, πρόκειται για καφέ (περισσότερο είναι παραδοσιακό καφενείο) στο κέντρο της πόλης, όπου δυο πελάτες βρέθηκαν να είναι ανεμβολίαστοι σε εσωτερικό χώρο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

-“Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και από 300 ευρώ πρόστιμο στους πελάτες”.

Χθες, Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 102.830 έλεγχοι, από τους οποίους οι 61.476 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Βεβαιώθηκαν συνολικά 271 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:
 180 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 147 πρόστιμα των 300 ευρώ και 33 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:
o 40 στη Θεσσαλονίκη,
o 23 στην Ήπειρο,
o 20 στη Στερεά Ελλάδα,
o 19 στο Βόρειο Αιγαίο,
o 19 στη Δυτική Ελλάδα,
o 19 στη Θεσσαλία,
o 11 στην Πελοπόννησο,
o 10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,


o 7 στην Κρήτη,

o 5 στη Δυτική Μακεδονία,
o 4 στα Ιόνια Νησιά και
o 3 στη Κεντρική Μακεδονία.
 31 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων 9 στην Κρήτη, 6 στην Πελοπόννησο, 9 στη Δυτική Ελλάδα και 7 στο Βόρειο Αιγαίο.
 60 παραβάσεις και 2 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*