Δερμεντζόπουλος: Συνάντηση με Χατζηδάκη για παραμονή των πρώην εργαζομένων της αλλαντοβιομηχανίας Φερών “ΘΡΑΚΗ”

Δερμεντζόπουλος: Συνάντηση με Χατζηδάκη για παραμονή των πρώην εργαζομένων της αλλαντοβιομηχανίας Φερών “ΘΡΑΚΗ”

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη στο γραφείο του στην Αθήνα, “έκλεισε” για τους πρώην εργαζόμενους της αλλαντοβιομηχανίας Φερών “ΘΡΑΚΗ” ο βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

Όπως είναι γνωστό, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι μετά το κλείσιμο της άλλοτε ακμάζουσας αλλαντοβιομηχανίας, απορροφήθηκαν σε διάφορες θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, με βάση ειδικό πρόγραμμα που ανανεώνεται κάθε χρόνο. Προκειμένου να μην αναζητείται λύση την τελευταία στιγμή, ο κ.Δερμεντζόπουλος μεσολάβησε ώστε να υπάρξει συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση αυτή και όπως έγραψε:


“Σε συνέχεια της προηγούμενης επίσκεψης μου στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον προηγούμενο Μάρτιο, για το ζήτημα των εργαζομένων της αλλαντοβιομηχανίας «Θράκη», τον επισκέφθηκα εκ νέου συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Έβρου, Δημήτρη Κελεμίδη, τον Αντιπρόεδρο αυτής και Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου, Στάθη Ασπιώτη και τον εκπρόσωπο των πρώην εργαζομένων της αλλαντοβιομηχανίας, Κώστα Τσοκαναρίδη.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήσαμε με τον Υπουργό το ζήτημα της παράτασης του προγράμματος των πρώην εργαζομένων της αλλαντοβιομηχανίας «Θράκη» ως ωφελουμένων ειδικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εργασίας που λήγει στις 31/12/2021.
Αναλύσαμε διεξοδικά στον Υπουργό τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητη η παράταση των προγραμμάτων αυτών, όπως επίσης και την ανάγκη να αρθούν οι όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να εξασφαλιστεί η έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων υποχρεώσεων.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, άμεσα το ζήτημα και εντός των ερχόμενων 15 ημερών να παρουσιάσει το πλήρες σχέδιο του για το μέλλον του προγράμματος.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*