Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε ανέλαβε το έργο επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου, αντί 23 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε ανέλαβε το έργο επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου, αντί 23 εκατ. ευρώ

Η κατασκευαστική εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε ανέλαβε το έργο επέκτασης των εγκαταστάσεων στο ΚΥΤ Φυλακίου, αντί ποσού 23 εκατ. ευρώ περίπου, μαζί με όλο το συνολικό έργο κατασκευής νέων δομών φιλοξενίας λαθρομεταναστών σε Λέσβο και Χίο.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ χθες 6 Σεπτεμβρίου 2021 και υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μετανάστεσης και Ασύλου Πάτροκλος Γεωργιάδης:

“Ανακηρύσσουμε προσωρινό ανάδοχο (μειοδότη) κατασκευής του έργου: «Κατασκευή
Περιφερειακών Υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων του άρθρου 8 του Ν.4375/2016 στη νήσο Λέσβο και στη νήσο Χίο και την αναβάθμιση της υφιστάμενης Δομής στο Φυλάκιο Έβρου», βάσει των κριτηρίων ανάθεσης που ορίσθηκαν στα οικεία Τεύχη Δημοπράτησης, τον φορέα «ΤΕΡΝΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «ΤΕΡΝΑ Α.Ε.», του οποίου η προσφερόμενη τιμή με Γ.Ε. & Ο.Ε. ανέρχεται σε 132.313.667,82 €, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ,
αντιστοιχεί σε μέση έκπτωση (Εμ) 7,10 % επί του προϋπολογισμού του Έργου και είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή).

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΥΤ ΦΥΛΑΚΙΟΥ

Όπως διαπιστώνει εύκολα κανείς, η Κυβέρνηση δια του υπουργείου Μηταράκη προχωράει κανονικά τις διαδικασίες για την επέκταση των χώρων στο ΚΥΤ Φυλακίου στα 33,5 στρέμματα που ήδη νοίκιασε σε πρώτη φάση, χωρίς να αποκλειστεί η ενοικίαση και άλλων χωραφιών από αυτά που συνορεύουν με τη νέα έκταση. Κι εκεί φυσικά, εκτός των νέων εγκαταστάσεων, ουδείς μπορεί να αποκλείσει την τοποθέτηση προκάτ σπιτιών για την φιλοξενία λαθρομεταναστών.