Έβρος: Περιπετειώδης σύλληψη διακινητών λαθρομεταναστών σε Αλεξανδρούπολη και Κισσάριο Σουφλίου

Έβρος: Περιπετειώδης σύλληψη διακινητών λαθρομεταναστών σε Αλεξανδρούπολη και Κισσάριο Σουφλίου

Συνελήφθησαν τις δυο τελευταίες ημέρες (6/7-9-2021), στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Ροδόπης,  τρείς (3) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε τρείς διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς  λαθρομεταναστών.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Στην πρώτη περίπτωση, σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης εντόπισαν διακινητή να επιχειρεί να επιβιβάσει στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες, προκειμένου να τους μεταφέρει, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.

Ο δράστης – διακινητής στη θέα των αστυνομικών έθεσε σε κίνηση το όχημα ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το αυτοκίνητό του και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψη.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το παραπάνω όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Κισσαρίου Έβρου , αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη τρίτη περίπτωση, στην Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον ένα διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μία (1) πλαστική βάρκα και ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρείς υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, Φερών και Διδυμοτείχου.