Σουφλί: Γιορτάστηκε το Γενέθλιο της Θεοτόκου, στην ιστορική Ιερά Μονή Δαδιάς

Σουφλί: Γιορτάστηκε το Γενέθλιο της Θεοτόκου, στην ιστορική Ιερά Μονή Δαδιάς

Πανηγυρικά γιορτάσθηκε σήμερα το Γενέθλιο της Θεοτόκου στην φερώνυμη Μονή της Δαδιάς, της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, που βρίσκεται εντός του Εθνικού Δρυμού της Δαδιάς, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου, των αρχών και πλήθους προσκυνητών.

Ο Ηγούμενος Αρχιμ. Θεόφιλος Βασιλάκος και η αδελφότητα της Μονής το εσπέρας της Κυριακής 5 του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ. υποδέχθηκαν εκ της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου το ιερό λείψανο του αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, χάριν αγιασμού και ευλογίας των πιστών.

Την παραμονή της εορτής, το απόγευμα της 7ης Σεπτεμβρίου ε.έ., κατά τα ειωθότα, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός προέστη του Μεγάλου Εσπερινού και ευλόγησε τους άρτους, το δε θείο κήρυγμα ανέλαβε να διακονήσει ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου Αρχιμ. Κύριλλος Κολτσίδης.

Το πρωΐ της κυριωνύμου ημέρας της εορτής ιερουργούντος του οικείου Μητροπολίτου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργίας και λιτανεύθηκαν  πέριξ του Καθολικού της Μονής η ιερά εικόνα της Παναγίας της Δαδιάς και το ιερό λείψανο του αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, με επιστέγασμα τον αγιασμό στη φιάλη της Μονής. Επίκαιρα ωμίλησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σουφλίου Αρχιμ. Ανδρέας Αϊντινίδης.

Στις ιερές ακολουθίες παρέστησαν ο Βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, εκ μέρους της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλειος Δελησταμάτης, ο Διοικητής της 7ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Βασίλειος Βασιλόπουλος και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου Χαράλαμπος Βομβέλης και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως.

Ο Σεβασμιώτατος προ της απολύσεως, αφού ευλόγησε τους πιστούς, ευχαρίστησε τους παρισταμένους επισήμους και συνεχάρη τον προ μηνών εκλεγέντα και κατασταθέντα Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Θεόφιλο Βασιλάκο για την φιλότιμη προσπάθειά του για την αναβάθμιση της Μονής  και για την άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με τον Εθνικό Ύμνο.