Έλεγχοι για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και “μαϊμού” βεβαιώσεις νόσησης από κορονοϊό, ώστε ν’ αποφύγουν κάποιοι τον εμβολισμό, διεξάγονται και στον Έβρο σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr.
Οι “ασκοί του Αιόλου” άνοιξαν με όσα συνέβησαν στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας και οι Αρχές προχωρούν σε σαρωτικούς ελέγχους σε όλες τις γραμμές εμβολιασμού για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν παρατυπίες που οδηγούν σε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.
Σε πρώτη φάση ελέγχουν αν σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο έχουν εμβολιαστεί πολίτες από μακρινές περιοχές χωρίς να συντρέχει λόγος. Ο έλεγχος γίνεται με τους ταχυδρομικούς κώδικες.
Με εντολή του υπουργού προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάνου, στις έρευνες για τα πλαστά πιστοποιητικά μπαίνουν και οι αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ που θα ερευνήσουν κάθε ύποπτο περιστατικό.
Επίσης εξετάζονται οι περιπτώσεις όπου πολίτες πείθουν γιατρούς να τους δώσουν ψευδώς θετικά τεστ κορονοϊού, ώστε να εξασφαλίσουν στη συνέχεια πιστοποιητικό νόσησης.
Από τον Παλαμά Καρδίτσας τα πρώτα πλαστά πιστοποιητικά «ταξίδεψαν» στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης. Τα πιστοποιητικά έστειλε η 45χρονη υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά, στην αδερφή της και σε 3 ακόμη υγειονομικούς που εργάζονται στο νοσοκομείο Γεννηματά.
Ήδη έχει διαταχθεί ΕΔΕ ενώ και οι 4 υπάλληλοι ομολόγησαν. Συγγενής της 45χρονης από τον Παλαμά υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε οικονομικό όφελος, αλλά ότι προσπάθησε να βοηθήσει φίλους και συγγενείς.
Περιπτώσεις και στην Περιφέρεια ΑΜΘ
Όλα αυτά έφτασαν και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μάλιστα ΕΔΕ πραγματοποιείται στην Καβάλα με τον διοικητή του νοσοκομείου να βάζει στο στόχαστρο 18 υπαλλήλους που κατέθεσαν πιστοποιητικό νόσησης μέσα στον Αύγουστο. Η έρευνα έχει αρχίσει πριν από 15ημέρες. Και οι 18 βρέθηκαν θετικοί μετά από τεστ που έγιναν στα επείγονται του νοσοκομείου.
Ο διοικητής διέταξε και οι 18 υπάλληλοι να υποβληθούν σε έλεγχο αντισωμάτων ένα μήνα μετά τη νόσηση προκειμένου να εξακριβωθεί αν όντως είχαν προσβληθεί από τον ιο ή έχουν πρόκειται για πλαστά πιστοποιητικά νόσησης.
Και στη Δράμα όμως πληθαίνουν οι καταγγελίες από μικροβιολόγους, πως πολίτες πιέζουν γιατρούς να τους δώσουν ψευδώς θετικά τεστ για να εξασφαλίσουν στη συνέχεια πιστοποιητικό νόσησης.
Έλεγχος σε εμβολιαστικά κέντρα του Έβρου
Όπως αναφέραμε, έλεγχοι πραγματοποιούνται μέσω ειδικού συστήματος διασταύρωσης στοιχείων σε όλη την Ελλάδα και φυσικά ο νομός Έβρου δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός αυτού του ελέγχου. Ως γνωστόν. εμβολιαστικά κέντρα υπάρχουν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, αλλά και στα Κέντρα Υγείας Σουφλίου, Ορεστιάδας, Δικαίων και Φερών.
Επίσης και το θέμα με την απόκτηση από υγιείς ασθενείς “μαϊμού” θετικών τεστ Covid-19 ώστε στη συνέχεια να πάρουν στα χέρια τους πιστοποιητικό νόσησης και να μπορούν να το χρησιμοποιούν παντού, για είσοδο σε κλειστούς χώρους, ταξίδια και άλλες περιπτώσεις, γίνονται έρευνες και στην περιοχή μας.
Ως γνωστόν, είχαμε παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος με εγκύκλιο που απέστειλε στους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, ζητά την επαγρύπνηση και την εγρήγορση τους, ώστε να παρεμβαίνουν άμεσα όταν εντοπίζονται τέτοια φαινόμενα Μάλιστα τους προτρέπει να μεταβαίνουν στο εμβολιαστικό κέντρο της περιφέρειας τους για να ενημερωθούν για τη διαδικασία, τις εγγυήσεις αξιοπιστίας του συστήματος και τις ασφαλιστικές δικλείδες.
Ο κ. Πλιώτας ζητάει την ταχεία και σχολαστική διερεύνηση κάθε πληροφορίες, σχετιζόμενης με εικονικό εμβολιασμό και την άσκηση, άμεσα, ποινικών διώξεων σε βάρος των υπαιτίων.
Παράλληλα, επισημαίνει στους εισαγγελικούς λειτουργούς ότι εντοπισμός μεμονωμένων περιπτώσεων μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων ή ακόμα και σε λειτουργία “κυκλώματος” παραγωγής τέτοιων πιστοποιητικών.