Καλακίκος: “Το Σουφλί τοποθετείται πλέον στον παγκόσμιο χάρτη του τουριστικού ενδιαφέροντος”

Καλακίκος: “Το Σουφλί τοποθετείται πλέον στον παγκόσμιο χάρτη του τουριστικού ενδιαφέροντος”

Με τεράστια ικανοποίηση έγινε δεκτή στο Σουφλί, η είδηση ότι επιλέχθηκε από την ομάδα εργασίας του υπουργείου Τουρισμού, ως ένα από τα τρία μέρη που θα διεκδικήσουν για την Ελλάδα μια διάκριση στο διαγωνισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) «Βest Tourism Villages».

Πρόκειται για τον μοναδικό δήμο της ηπειρωτικής Ελλάδας -οι άλλοι δύο είναι ο δήμος Αλονήσσου και αυτός της Δυτικής Σάμου – που κατάφερε να κερδίσει την υποψηφιότητα του σε μια αναμέτρηση με τρεις πυλώνες: α)την απονομή σήματος «best tourism village», β)τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αναβάθμισης όσων υποψηφιοτήτων δεν κατάφεραν να πάρουν το σήμα και γ)τη συμμετοχή των υποψηφίων στο δίκτυο συντονισμού και ανάδειξης καλών πρακτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Δήμος Σουφλίου επιλέχθηκε στις 3 υποψηφιότητες της Ελλάδας, για την παγκόσμια Πρωτοβουλία “Βest Tourism Villages”

Το Σουφλί γνωστό για το Μετάξι του και ενταγμένο στο Δρόμο του Μεταξιού (Silk road), μιας πολιτιστικής και τουριστικής διαδρομής που αποτελεί από μόνης της ένα ιδιαίτερο τουριστικό προϊόν, παρέχει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να απολαύσει την αυθεντική εμπειρία του εναλλακτικού τουρισμού. Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής εντάσσεται το δάσος της Δαδιάς και το απολιθωμένο δάσος Λευκίμης, η δυνατότητα να ζήσει από κοντά τη διαδικασία παραγωγής μελιού, οίνου και τσίπουρου αλλά και να γευτεί τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

Άλλωστε, η ίδια η πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού έχει ως στόχο την ανάδειξη χωριών ή δημοτικών κοινοτήτων της Ελλάδας, με πληθυσμό μέχρι 15.000 κατοίκους, με σκοπό την ενίσχυση του ρόλου του αγροτουρισμού, στην αξιοποίηση και στη διαφύλαξη των αγροτικών χωριών, σε συμφωνία με τα συνδεόμενα χωριά, τοπία, συστήματα γνώσεων, την ποικιλότητα, τις τοπικές αξίες και δραστηριότητες.

Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, που έκανε αρκετές επισκέψεις στο υπουργείο Τουρισμού, όπως και σε πολλά ακόμα υπουργεία προωθώντας ζητήματα του δήμου του,  εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιλογή του υπουργείου Τουρισμού να υποβληθεί η πλήρης υποψηφιότητά του Σουφλίου στην πλατφόρμα του διαγωνισμού «Best Tourism Villages» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Ο δήμαρχος Σουφλίου σε συνάντηση με την Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, σε μια από τις επισκέψεις του στο υπουργείο Τουρισμού

«Το Σουφλί παύει να αποτελεί πια την πινέζα του ελληνικού χαρτί, κάτι που λέγονταν μέχρι πρότινος φέροντας την αρνητική χροιά της απομόνωσης», είπε ο δήμαρχος Σουφλίου μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τονίζοντας: «Το Σουφλί τοποθετείται πλέον στον παγκόσμιο χάρτη του τουριστικού ενδιαφέροντος και είναι η μοναδικότητά του που του δίνει αυτό το πλεονέκτημα. Είναι ο συνδυασμός της γενναιόδωρης φύσης, το δάσος της Δαδιάς με τα αρπακτικά πουλιά, το μετάξι και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της πόλης που το συνοδεύει, τα θρησκευτικά μνημεία, μουσουλμανικά και χριστιανικά, οι γεύσεις και η ζεστασιά των ανθρώπων».

Ο δήμαρχος Σουφλίου με την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στο υπουργείο

Ο κ. Καλακίκος εξέφρασε και δημόσια τις ευχαριστίες του στους συνεργάτες του, Δρ. Αθανάσιο Γουρίδη, Ελένη Τσακαλδλήμη και Καλλιόπη Παπαβασιλείου αλλά και στο υπουργείο Τουρισμού τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Τουρισμού αποδεικνύει το ενδιαφέρον του για μια περιοχή μακριά από το αστικό κέντρο, πράγμα που τους δίνει χαρά και ελπίδα.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα των υποψηφιοτήτων που θα διακριθούν για το 2021 θα συζητηθούν και θα ανακοινωθούν επ’ ευκαιρία της 24ης Συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του ΠΟΤ, το φθινόπωρο του 2021 στο Μαρακές του Μαρόκου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*