Λήμνος: Προετοιμασίες για νέα δομή λαθρομεταναστών – Μην τολμήσετε να “αγγίξετε” την Σαμοθράκη

Λήμνος: Προετοιμασίες για νέα δομή λαθρομεταναστών – Μην τολμήσετε να “αγγίξετε” την Σαμοθράκη

Προετοιμασίες για δημιουργία νέας Δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών στην Λήμνο, που έχει προκαλέσει κινητοποίηση της τοπικής Αρχής, αποκαλύπτει το nantiareport.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αυγκεκριμένου σάιτ, βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για δημιουργία δομής λαθρομεταναστών σε ένα ακόμα νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τη Λήμνο. Η λειτουργία έχει προγραμματιστεί στις αρχές Οκτωβρίου με ΜΚΟ να έχει αναλάβει να βρει προσωπικό που θα στελεχώσει τις υποστηρικτές Υπηρεσίες για σίτιση (catering) και φύλαξη του χώρου.

Ελπίζουμε μετά το συγκεκριμένο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου, να μην… τολμήσουν να βάλουν στους σχεδιασμούς τους όλοι αυτοί και το νησί του Έβρου, την Σαμοθράκη. Γιατί δυστυχώς έχει αποδειχθεί και στην περίπτωση του ΚΥΤ Φυλακίου Ορεστιάδας, ότι… όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την ανάθεση του έργου ήδη αναζητά 20 άτομα με άδεια Security προκειμένου να εργαστούν για 4ετη στην νέα δομή της Λήμνου. Καθώς η αρνητική θέση των ντόπιων κατοίκων σε μια τέτοια εξέλιξη είναι απόλυτη,  ο δημιουργός της αγγελίας παρέχει στους ενδιαφερόμενους τηλέφωνο επικοινωνίας,  ενώ για περισσότερες πληροφορίες σε ερωτήσεις των ενδιαφερόμενων, τους προτρέπει σε προσωπική συνάντηση.

Αναφορές προσδιόριζαν την παρουσία δύο γυναικών ως εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας, μέσα στον Αύγουστο, οι οποίες είχαν επαφές για την επικείμενη δημιουργία της Δομής στη Λήμνο.

Πληροφορίες του NantiaReport.gr σημειώνουν ότι η εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στη Λήμνο προετοιμάζεται σε οικιστικό συγκρότημα σε σύμβαση με ιδιώτη, με έδρα περιφερειακή κοινότητα.

Την Άνοιξη ο Έπαρχος Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Άγγελος Λαμπρινός Βλάττας είχε αναφέρει στην παρούσα μελών ΜΚΟ στην Λήμνο που αναζητούσε καταλύματα και το θέμα μάλιστα είχε τεθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο με έντονη αντιπαράθεση.

«Τις τελευταίες ημέρες, ο γλυκός ήχος του χρήματος των ΜΚΟ ήρθε στην Λήμνο, κυρίες και κύριοι πριν βάλετε την υπογραφή σας δείτε την εικόνα των γειτονικών μας νησιών, σκεφτείτε το μέλλον του νησιού μας, το μέλλον των παιδιών σας και των παιδιών μας. Σε αντίθετη περίπτωση η κοινωνία της Λήμνου θα βρεθεί απέναντί σας», είχε σχολιάσει δημόσια σε λογαριασμό που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Έπαρχος Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου. 

Τον περασμένο Μάρτιο, το Δημοτικό Συμβούλιο Μύρινας είχε λάβει ενημέρωση (28/02) από το Δήμαρχο του νησιού, Δημήτρη Μαρινάκη, για την εκδήλωση ενδιαφέροντος ΜΚΟ για εκμίσθωση ακινήτων στην τοπική κοινότητα της Νέας Κούταλης. Ιδιώτης με εντοπιότητα από το νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου και ιδιοκτήτης οικιστικού συγκροτήματος στο Πεδινό ειχε προβεί σε επαφές με εκδήλωση πρόθεσης στο ενδεχόμενο δημιουργίας δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, όπως ενημέρωσε ο Κοινοτάρχης Αντώνης Κουτσογιάννης.

Όπως επεσήμανε σε προσωπική του ανακοίνωση ο Κοινοτάρχης Πεδινού, με αυτή την εξέλιξη οι κάτοικοι της κοινότητας, «είναι ιδιαίτερα αρνητικοί σε οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση».

Αυτή η εξέλιξη προκαλεί έντονο προβληματισμό στην τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς το βάρος του μεταναστευτικού έχουν σηκώσει τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, καθώς στη Λέσβο τη Σάμο και τη Χίο εξακολουθούν να καταπλέουν πλωτά με λαθρομετανάστες. Ωστόσο η γεωγραφική θέση της Λήμνου ως στρατιωτική βάση την καθιστά “ευαίσθητη” περιοχή για την οποιαδήποτε εγκατάσταση λαθρομεταναστών στο νησί.

Πηγή: nantiareport.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*