Περιφέρεια ΑΜΘ: Ζητήσαμε και μοιράστηκαν χθες 6 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς, ως αποζημίωση λόγω κορονοϊού

Περιφέρεια ΑΜΘ: Ζητήσαμε και μοιράστηκαν χθες 6 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς, ως αποζημίωση λόγω κορονοϊού

Το ποσό των 6 εκατ. ευρώ πιστώθηκε στους λογαριασμούς δικαιούχων παραγωγών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης χθες Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως αποζημίωση λόγω κορονοϊού.

Όπως ενημερώνει ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ Γιώργος Ζιμπίδης με ανακοίνωση του, αυτό έγινε μετά από συντονισμένες ενέργειες και συνεχείς επαφές με το αρμόδιο υπουργείο:

“Κατόπιν σχετικού υπομνήματος που υπέβαλα ως Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας μας προς τον Υπουργό ΥπΑΑΤ για τη στήριξη των Ελλήνων καλλιεργητών που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, με το οποίο ζητούσα να εξεταστεί η δυνατότητα  χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης στους παραγωγούς, πιστώθηκαν χθες 09/09/2021 οι αποζημιώσεις λόγω Covid στους παραγωγούς της Περιφέρειάς μας.

Πιστώθηκαν πάνω από 6.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 4.000.000 ευρώ αφορούν παραγωγούς φθινοπωρινής και καλοκαιρινής πατάτας, 680.000 ευρώ καρπούζι και 1.000.000 ευρώ θερμοκηπιακή ντομάτα, αγγούρια και βουβαλοτροφία.

Η συνεργασία μου με το ΥΠΑΑΤ για τη σύνταξη του φακέλου και την τεκμηρίωση του αιτήματος αποζημίωσης από τον Δεκέμβριο έως σήμερα υπήρξε άριστη και επέφερε το τελικό αποτέλεσμα”.