Λάβαρα Σουφλίου: Με βάρκες και φορτηγά, φέρνουν και διακινούν λαθρομετανάστες – Νέες συλλήψεις

Λάβαρα Σουφλίου: Με βάρκες και φορτηγά, φέρνουν και διακινούν λαθρομετανάστες – Νέες συλλήψεις

Με βάρκες και φορτηγά, αλλά και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μπορούν να… σκαρφιστούν και να χρησιμοποιήσουν, οι διακινητές περνούν από την Τουρκία λαθρομετανάστες μέσω του ποταμού Έβρου και τους προωθούν προς το εσωτερικό της χώρας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, χθες και σήμερα είχαμε νέες συλλήψεις τόσο διακινητών όσο και λαθρομεταναστών στον Έβρο αλλά και στην γειτονική Ροδόπη. Συγκεκριμένα:

“Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (10/11-9-2021), στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Ροδόπης και Ορεστιάδας, τρείς (3) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή Λαβάρων Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, στην Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον ένα διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μία (1) πλαστική βάρκα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Διδυμοτείχου.