Ζαμπούκης: Θα φέρει τελικά προς συζήτηση την Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α, αφού θα καταψηφιστεί ή θα την αποσύρει;

Ζαμπούκης: Θα φέρει τελικά προς συζήτηση την Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α, αφού θα καταψηφιστεί ή θα την αποσύρει;

Τρεις ημέρες πριν την πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης σε εποχή κορονοϊού, την ερχόμενη Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα, έχει τεράστιο ενδιαφέρον τι θα συμβεί με το θέμα της σύστασης Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Ανάπτυξης Δήμου Αλεξανδρούπολης  “Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α.”.

Στην πρόσκληση που στάλθηκε ήδη προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ως τελευταίο θέμα ημερήσιας διάταξης αναφέρεται:

Λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί της σύστασης Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Ανάπτυξης Δήμου Αλεξανδρούπολης “Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α.”, με την τροποποίηση-συμπλήρωση της 167/2020 σχετικής απόφασης Δ.Σ., μετά την αριθμ. πρωτ. 12608/22-09-2020 αναπομπή αυτής από ​​ τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης (Εισηγ. κ. Κιζιρίδης Γ.)

Φαίνεται λοιπόν ότι ο δήμαρχος Γιάνης Ζαμπούκης και η δημοτική αρχή γενικότερα επιμένουν και στην δημιουργία της “Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α.”, παρ’ ότι αποφασίστηκε ήδη μέσω της Οικονομικής Επιτροπής και η δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού, αλλά κυρίως ενώ υπάρχουν πολλές και έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. Άλλωστε οι προηγούμενες… απόπειρες για να “περάσει” απέτυχαν και μάλιστα όπως αναφέρεται και στην πρόσκληση συνεδρίασης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης πριν ένα χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου 2020 έκανε αναπομπή του θέματος μετά από προσφυγή του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη.

Οι πληροφορίες του Evros-news.gr αναφέρουν ότι οι έντονες αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης παραμένουν και το θέμα της “Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α.” θα καταψηφιστεί από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και πάλι. Θα το εισηγηθεί ο αποπεμφθείς πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Κυζιρίδης, αλλά δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να συγκεντρώσει τους πάνω από 20 ψήφους, τουλάχιστον 21 για την ακρίβεια, που απαιτούνται για να εγκριθεί. Μπορεί ο κ.Ζαμπούκης με τις “μεταγραφές” που έκανε μέσω συμπράξεων με “ΑΝΑΣΑ” και παράταξη Λαζόπουλου, αλλά και τον ανεξαρτητοποιημένο πλέον Σάββα Σεφεριάδη, τον οποίο πρόσφατα “επιβράβευσε” και με Αντιδημαρχία να αύξησε τις ψήφους στο δημοτικό συμβούλιο, όμως και πάλι (μαζί και με αυτή του ανεξάρτητου Τριαντάφυλλου Αρβανιτίδη, δεν φτάνει τους 21. Γιατί;

Το “κλειδί” είναι η στάση της παράταξης του Βαγγέλη Μυτιληνού, ο οποίος μαθαίνουμε ότι ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ προς κάθε κατεύθυνση, ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΥΠΕΡ. Ακόμα και αν ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός του σύμβουλος Παναγιώτης Αγγελίδης το κάνει, κάτι που είναι σχεδόν σίγουρο, πάλι… δεν βγαίνουν τα κουκιά στην δημοτική αρχή. Οπότε, έχει δυο επιλογές ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης για την “Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α.”, υπέρμαχοι της οποίας είναι ο στενός συνεργάτης του Αντώνης Καμελίδης, αλλά και ο πρώην υπάλληλος του δήμου Αλεξανδρούπολης και “δεξί χέρι” του κ.Λαμπάκη επί χρόνια Δημοσθένης Δούκας, ο οποίος μάλιστα πέρυσι που εργάζονταν ακόμα και δεν είχε συνταξιοδοτηθεί, ήταν εκείνος που την παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο.

  • Είτε να ζητήσει από τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Κολιό ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ το θέμα της “Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α.” από την συνεδρίαση της ερχόμενης Τετάρτης, αν του έχει μείνει έστω και ελάχιστο κομμάτι πολιτικού αισθητηρίου
  • είτε να υποστεί ένα ακόμα ουσιαστικό αλλά και επικοινωνιακό… βατερλό.

Αν επιλέξει το δεύτερο, θα τρωθεί ακόμα περισσότερο η ήδη προβληματική δημόσια εικόνα του και αυτό δεν διορθώνεται όσες ημερίδες ή χορηγούμενα βιντεάκια και αν κάνει με απ’ ευθείας αναθέσεις στις γνωστές εταιρείες που μονίμως επιλέγει.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*