Μητσοτάκης-ΔΕΘ: Αν χρειάζεται επέκταση ο φράχτης στον Έβρο, αυτό θα γίνει – Επιβεβαίωση Evros-news.gr (ΒΙΝΤΕΟ)

Μητσοτάκης-ΔΕΘ: Αν χρειάζεται επέκταση ο φράχτης στον Έβρο, αυτό θα γίνει – Επιβεβαίωση Evros-news.gr (ΒΙΝΤΕΟ)

-Θα σπάσω, θα τσακίσω τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών

-Ευχαριστώ Αστυνομία, Λιμενικό και ένοπλες δυνάμεις για την σπουδαία και δύσκολη δουλειά που κάνουν

“Όπως ξέρετε ο φράχτης στον Έβρο έχει πρακτικά ολοκληρωθεί. Αν χρειάζεται περαιτέρω επέκταση αυτό θα γίνει”. Αυτό τόνισε πριν από λίγο στην συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε στην ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ουσιαστικά επιβεβαίωσε αυτό που έγραψε εδώ πολύ καιρό το Evros-news.gr, ότι δηλαδή η Κυβέρνηση σκέφτεται και σχεδιάζει επέκταση του νέου φράχτη 27 χιλιομέτρων που ήδη ολοκληρώθηκε στην περιοχή των Φερών και σε άλλα σημεία των ελληνοτουρκικών συνόρων. Παράλληλα, ο κ.Μητσοτάκης τόνισε κατηγορηματικά πως θα σπάσει, θα τσακίσει τα κυκλώματα των διακινητών προσφύγων και λαθρομεταναστών, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει Αστυνομία, Λιμενικό και ένοπλες δυνάμεις γιατί “κάνουν μια πολύ σπουδαία και δύσκολη δουλειά και χρέος μας είναι να τους ενισχύσουμε με όλα τα μέσα τα οποία χρειάζονται για να μπορούν να κάνουν αυτή την δουλειά καλύτερα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κυβερνητικές σκέψεις για επέκταση του φράχτη στον Έβρο, σε χιλιόμετρα ή και άλλες περιοχές

Αρχικά σε ερώτηση αναφορικά με τις προσφυγικές ροές από το Αφγανιστάν και τα μεταναστευτικά κύματα, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι τα συμφέροντα με την Τουρκία είναι ευθυγραμμισμένα, η Ελλάδα υιοθετεί μια στρατηγική ενεργούς φύλαξης των συνόρων, με τα αποτελέσματα να είναι ορατά, σημειώνοντας τρομακτική μείωση των ροών 90% σε σχέση με το 2019, αυξάνοντας παράλληλα τα ποσοστά διάσωσης των ανθρώπων που κινδυνεύουν στη θάλασσα.

Στο σημείο αυτό, ο Πρωθυπουργός είπε ότι θα σπάσει και θα τσακίσει τα κυκλώματα διακινητών, στη συνέχεια ευχαρίστησε τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις για το έργο και την αδιάλειπτη υπηρεσία τους, υπογραμμίζοντας ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να τους ενισχύσουν σε εξοπλισμό, για να φυλάνε πιο αποτελεσματικά τα ελληνικά σύνορα, που είναι και ευρωπαϊκά. “Θα ξέρουν οι πελάτες των διακινητών ότι μπορεί να δώσουν 1.000 και 2.000 δολάρια και να μην φτάσουν στην Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτό το έχουμε πετύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό και δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να διαφοροποιήσουμε την πολιτική μας.

Είπε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αστυνομία, στο Λιμενικό και στις ένοπλες δυνάμεις κάνουν μια πολύ σπουδαία και δύσκολη δουλειά και χρέος μας είναι να τους ενισχύσουμε με όλα τα μέσα τα οποία χρειάζονται για να μπορούν να κάνουν αυτή την δουλειά καλύτερα.

Όπως ξέρετε ο φράχτης στον Έβρο έχει πρακτικά ολοκληρωθεί, αν χρειάζεται περαιτέρω επέκταση αυτό θα γίνει. Είναι υποχρέωση μας, τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά, αλλά πάνω απ’ όλα με αυτό τον τρόπο προφυλάσσουμε την ελληνική κυριαρχία”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ