Μητσοτάκης-ΔΕΘ: Τι είπε ότι ετοιμάζει η Κυβέρνηση για τον βόρειο Έβρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μητσοτάκης-ΔΕΘ: Τι είπε ότι ετοιμάζει η Κυβέρνηση για τον βόρειο Έβρο (ΒΙΝΤΕΟ)

-Έχουμε πολλά σχέδια για το πως θα σπάσουμε την απομόνωση του βορείου Έβρου

-Σχέδια πως θα ενισχύουμε την παραγωγική δυναμικότητα της περιοχής, με επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση

Ιδιαίτερη αναφορά στην οικονομική απομόνωση του βορείου Έβρου, μια περιοχή εθνικά ευαίσθητη που μαραζώνει, έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την χθεσινή συνέντευξη του στην ΔΕΘ.

Απαντώντας σε ερώτηση της Κυριακής Μπασκάκη για την ALFA TV από την Αλεξανδρούπολη, ο κ.Μητσοτάκης αρχικά διέψευσε ότι υπάρχουν μαζικές κινήσεις Αφγανών προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου αυτή την στιγμή:

“Δεν έχω καμιά ένδειξη ότι επίκειται κάποιο μαζικό κίνημα μετανάστευσης από το Αφγανιστάν τις προσεχείς εβδομάδες, τους προσεχείς μήνες και αγωνιζόμαστε αυτό να το αποτρέψουμε, να ο σταματήσουμε πολύ πριν φτάσει στα ελληνικά σύνορα. Νομίζω ότι οι Εβρίτες γνωρίζουν πολύ καλά πόσο συνεπείς είμασταν στην υποχρέωση μας να φυλάξουμε τα σύνορα και είναι κάτι που πιστεύω ότι μας το αναγνωρίζουν”.

Ο Πρωθυπουργός όμως δεν έμεινε μόνο σε αυτό, αλλά αναφέρθηκε στους κυβερνητικούς προγραμματισμούς για τον Έβρο και ιδιαίτερα το βόρειο κομμάτι του όπου υπάρχει τεράστιο πρόβλημα:

“Προφανώς, η ανάπτυξη του Έβρου και της Θράκης δεν περιορίζεται μόνο στην φύλαξη των συνόρων. Έχω ζητήσει από την Διακομματική Επιτροπή να ολοκληρώσει το πόρισμα για την Θράκη, το οποίο πιστεύω ότι θα απαντήσει σε πολλά από τα μεγάλα ερωτήματα. τα οποία απασχολούν σήμερα όχι μόνο τους Εβρίτες αλλά και τους Θρακιώτες συνολικά.

Πολλές από τις σημαντικές επενδύσεις που γίνονται στην χώρα αφορούνε την Θράκη, αφορούν ειδικά τον Έβρο. Η αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης είναι μια πραγματικότητα γεωπολιτική, ενεργειακή επιχειρηματική.

Έχουμε πολλά σχέδια για το πως θα σπάσουμε την απομόνωση του βορείου Έβρου και πολλά σχέδια πως θα ενισχύουμε την παραγωγική δυναμικότητα της περιοχής, με επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση. Θα έχουμε πολλά πράγματα να πούμε για τον Έβρο αι την Θράκη”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Όπως ήδη γράψαμε, νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως η Κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο φράχτης που ήδη κατασκευάστηκε και ολοκληρώθηκε στην περιοχή των Φερών και είναι μήκους 27 χιλιομέτρων, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ρεπορτάζ που είχε παρουσιάσει εδώ και πολύ καιρό το Evros-news.gr.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός: “Αν χρειάζεται επέκταση ο φράχτης στον Έβρο, αυτό θα γίνει”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μητσοτάκης-ΔΕΘ: Αν χρειάζεται επέκταση ο φράχτης στον Έβρο, αυτό θα γίνει – Επιβεβαίωση Evros-news.gr (ΒΙΝΤΕΟ)