Πικρός αποκλεισμός απ’ το κύπελλο στα πέναλτι για την Αλεξανδρούπολη FC, απ’ τον Αχέροντα Καναλακίου

Πικρός αποκλεισμός απ’ το κύπελλο στα πέναλτι για την Αλεξανδρούπολη FC, απ’ τον Αχέροντα Καναλακίου

Τον αποκλεισμό στα πέναλτι γνώρισε η Αλεξανδρούπολη FC στο στάδιο “Φώτης Κοσμάς” από τον ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου και έμεινε εκτός συνέχειας του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το σκορ στην κανονική διάρκεια και την παράταση ήταν 1-1, αλλά οι φιλοξενούμενοι του Αχέροντα επικράτησαν με 3-4 στη διαδικασία των πέναλτι και έστειλαν τους παίκτες της εβρίτικης ομάδας στον… Άδη.
Οι παίκτες του Ζόραν Στοίνοβιτς μπήκαν δυνατά στο ματς και έχασαν καλή ευκαιρία στο 4ο λεπτό, με τον Στοΐνοβιτς Αθ. να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ με κεφαλιά. Στη συνέχεια τον έλεγχο του παιχνιδιού πήραν οι φιλοξενούμενοι και μετά το πρώτο 20λεπτο έχασαν τεράστια ευκαιρία να προηγηθούν όταν ο Πότσης βρέθηκε σε καλή θέση αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Συριτούδης.
Νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο η Αλεξανδρούπολη κέρδισε φάουλ από δεξιά. Ο Πατσιώρας το εκτέλεσε και ο Στοΐνοβιτς Αθ. με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 51ο λεπτό.
Πέντε λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ κέρδισε πέναλτυ, το εκτέλεσε ο Βέρμπης αλλά σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Συριτούδη. Στο 65ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ισοφάριση με τον Βασιλειάδη με ωραίο σουτ από τα αριστερά, διαγώνια της περιοχής. Ο ΠΑΣ πίεσε στο τελευταίο ημίωρο και έχασε δύο ευκαιρίες με τον Καπία στο 81ο και τον Τσούτση στο 85ο, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Συριτούδης κράτησε το 1-1.
Στη παράταση οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο έχασαν ευκαιρίες με τον Στοΐνοβιτς Αθ. στο 94ο και τον Παπάζογλου στο 110ο και 113ο. Μοναδική απειλή για τον Αχέρωντα ήταν στο 111 όταν ο Κυριάκης βγήκε τετ α τετ, πέρασε τον Συριτούδη αλλά το αδύναμό του σουτ έδιωξε ο Παπαγεωργίου πριν περάσει τη γραμμή.
Ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι, με τον ΠΑΣ να είναι ο πιο τυχερός και να παίρνει την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ FC (Ζόραν Στοΐνοβιτς): Συριτούδης, Δορουγιδένης, Στοΐνοβιτς Χρ., Μπαρμπαγιάννης, Παπαγεωργίου, Σιδηρόπουλος (78’ Μαλτέζος), Αμπραχαμιάν, Πατσιώρας Κ., Στοΐνοβιτς Αθ. (108’ Παπάζογλου), Σιώπης (68’ Θέμελης), Ρουμπιές (115’ Γκαϊδατζής)
ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου (Βαγγέλης Τζιάρρας): Βλάχος, Κωνσταντίνου, Καπίας, Βασιλειάδης, Φράγκος, Ζδράβος, Εμβραίζογλου, Κυριάκης, Πότσης, Ροβίνας, Βέρμπης