Επιμελητήριο Έβρου: Ντροπιαστική εικόνα το Περίπτερο του στην ΔΕΘ, στον εορτασμό 100 χρόνων του

Επιμελητήριο Έβρου: Ντροπιαστική εικόνα το Περίπτερο του στην ΔΕΘ, στον εορτασμό 100 χρόνων του

-Απουσία εκθετών, άδεια ράφια, καμιά εκδήλωση για την επέτειο των 100 χρόνων συνθέτουν την τραγική εικόνα

Ντροπιαστική είναι η εικόνα που παρουσιάζει το Περίπτερο του Επιμελητηρίου Έβρου στην φετινή 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία συμπίπτει μάλιστα με τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του.

Βλέποντας κάποιος τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του από το Περίπτερο 3 και το Stand A3 που βρίσκεται στην ΔΕΘ θα το διαπιστώσει ξεκάθαρα. Με εξαίρεση δυο εταιρείες που εκθέτουν τα προϊόντα τους, κυρίως την εξαιρετικά δραστήρια και ανερχόμενη  “Άρωμα Έβρου” με προϊόντα από λεβάντα Έβρου και μία ακόμα με ηλεκτρικά πατίνι, αλλά και μία με… ηλεκτρονικά βιβλία, η εικόνα είναι… αποκαρδιωτική και απογοητευτική. Το Επιμελητήριο μιλάει για φυσική παρουσία επτά εκθετών, προφανώς με δελτίο Τύπου που εμείς στο Evros-news.gr δεν το πήραμε, γιατί μήνες τώρα σταμάτησαν να μας τα στέλνουν, ίσως επειδή δεν τους αρέσει η κριτική μας, αλλά οι φωτογραφίες που το ίδιο δημοσίευσε, δείχνουν μόνο τους τρεις εκθέτες που αναφέραμε.

Αντίθετα, υπάρχει η ντροπιαστική εμφάνιση άδειων ραφιών, με ένα μόνο να έχει τοποθετημένα ατάκτως ειρημένα μερικά τοπικά προϊόντα (κατεψυγμένα λαχανικά, δυο-τρεις συσκευασίες τυρί φέτα, τρία-τέσσερα μπουκάλια λάδι και κρασί ή τσίπουρο, μερικές σάλτσες και λουκούμια ή μέλι) τα γνωστά που… κουβαλούσαν οι άνθρωποι του Επιμελητηρίου Έβρου στην πολυδιαφημισμένη Εβδομάδα Εξωστρέφειας στις πόλεις του νομού που εξελίχθηκε σε… βατερλό οργάνωσης και παρουσίας-συμμετοχής εκθετών και κόσμου. Η ίδια αποκρουστική εικόνα δυστυχώς και σε μια τόσο μεγάλη έκθεση όπως είναι η ΔΕΘ. Τα άδεια ράφια να προκαλούν εικόνες μιζέριας και ανοργανωσιάς, κάποια καλύφθηκαν μάλιστα με banner για να περιοριστεί το ρεζίλι.

Δεν μπορούσε, αφού όπως είπαμε είναι φέτος ο εορτασμός των 100 χρόνων του Επιμελητηρίου, να… επιδοτήσει με ένα μικρό ποσό για τα έξοδα τους, 10 με 15 επιχειρήσεις του νομού μας ή να πείσει τις κορυφαίες που έχουμε, έστω αυτές τις λίγες, να πάρουν μέρος και να προσδώσουν κύρος και αίγλη λόγω της συγκεκριμένης συγκυρίας στο Επιμελητήριο Έβρου. Τίποτα απ’ όλα αυτά.

Καμιά εκδήλωση στην ΔΕΘ για την επέτειο 100 χρόνων

Μόνο ο Παπαθανάσης από πολιτικούς το επισκέφθηκε

Να ήταν μόνο αυτό. Το Επιμελητήριο Έβρου γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυση του, το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν στη Θεσσαλονίκη όλη η Κυβέρνηση και οι κρατικοί αξιωματούχοι, επιχειρηματίες και πολλοί ακόμα, όμως δεν διοργανώθηκε καμιά εκδήλωση σε χώρο της ΔΕΘ από την διοίκηση Τοψίδη. Προτίμησε την… χλιδάτη που έγινε στην Αλεξανδρούπολη και απένειμε κάποια βραβεία καθαρά για… προσωπικές δημόσιες σχέσεις και στην ΔΕΘ όπου θα προβάλλονταν έντονα τα γενέθλια του Επιμελητηρίου, δεν έκαναν τίποτα.

Τα ίδια και χειρότερα όσον αφορά την παρουσία υπουργών, κυβερνητικών στελεχών αλλά και αυτοδιοικητικών και γενικότερα θεσμικών εκπροσώπων, στο Περίπτερο του Επιμελητηρίου μας. Με εξαίρεση τον Αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, τον μοναδικό που είδαμε να δημοσιεύονται φωτογραφίες ότι το επισκέφθηκε με την ευκαιρία των εγκαινίων και φυσικά τους Γιάννη Χατζηθεοδοσίου νέου επικεφαλής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και τον Γιώργο Καββαθά, Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, μόνο οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ όπου επικεφαλής είναι ο κ.Τοψίδης, πέρασαν. Κανένας άλλος υπουργός, υφυπουργός, Γενικός Γραμματέας, αυτοδιοικητικός παράγοντας  άλλης περιοχής. Απόλυτη… μοναξιά για τον Τάκη Τοψίδη και τον Αντιπρόεδρο Βασίλη Κασαπίδη με το… treνdy ντύσιμο, που βρισκόταν στο Περίπτερο εκπροσωπώντας την διοίκηση. Κι όλα αυτά, με το Επιμελητήριο μας επαναλαμβάνουμε να γιορτάζει τα 100 χρόνια του.

Οι συγκρίσεις με τα περίπτερα άλλων Επιμελητηρίων, ακόμα και της Περιφέρειας ΑΜΘ είναι αναπόφευκτες, ακόμα και από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Τάκης Τοψίδης όταν τα επισκέφθηκε. Χαρακτηριστική αυτή του Επιμελητηρίου Δράμας, με εκθέτες και γεμάτα ράφια, όπως μπορείτε εύκολα να δείτε.

Η διοίκηση λοιπόν του Επιμελητηρίου Έβρου και προσωπικά ο Πρόεδρος Τάκης Τοψίδης, που στα λόγια προσπαθεί να εμφανιστεί ως επιχειρηματίας που γνωρίζει να προγραμματίζει, να οργανώνει και να υλοποιεί προβολή του Έβρου και των προϊόντων και επιχειρήσεων του, ο άνθρωπος που και ως αποτυχημένος υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υποστήριζε ότι θα… εκτοξεύσει την περιοχή με τις ιδέες και την οργάνωση του, εμφάνισε στην ΔΕΘ αυτό το Περίπτερο-“έκτρωμα”. Λειτουργώντας για μια ακόμη φορά… αρπακολατζίδικα, με ανικανότητα να υλοποιήσει ένα περίπτερο που θα αποτελούσε διαφήμιση για τον Έβρο, πόσο μάλλον φέτος που έχουμε τα 100 χρόνια του Επιμελητηρίου. Κι αυτός ο άνθρωπος… αυτοπροβάλλεται ως άνθρωπος που θα αναδείξει την περιοχή, αλλά και όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ. Στην πράξη όμως την εκθέτει με παρόμοιες ενέργειες.

Με συμμετοχές εκθετών μετρημένους στα δάχτυλα ενός χεριού, με τραγική εικόνα άδειων ραφιών και πεταμένων δυο-τριών(των ίδιων πάντα) τοπικών προϊόντων και ευτυχώς υπάρχουν το “Αρωμα Έβρου” και η δεύτερη εταιρεία με τα ηλεκτρικά πατίνια, για να μην γίνεται περισσότερο ρεζίλι ο τόπος μας. Κατάντια πραγματική.

Υ.Γ: Δεν ξέρω αν ένα ρεπορτάζ για την παρουσία του Επιμελητηρίου στην ΔΕΘ με το συγκεκριμένο περίπτερο, που δημοσιεύθηκε σε άλλη ιστοσελίδα του Έβρου, ήταν βάση δελτίου Τύπου το οποίο στάλθηκε. Γιατί όμως αναφέραμε, εμείς στο Evros-news.gr δεν είμαστε αποδέκτες των δελτίων του Επιμελητηρίου. Σ’ αυτό λοιπόν, υπάρχουν μόνο δυο φωτογραφίες, αυτή με την επίσκεψη του κ.Παπαθανάση και των εκπροσώπων των Επιμελητηρίων και μια κοντινή του κ.Τοψίδη στον χώρο της εταιρείας “Άρωμα Έβρου”, που κρύβουν την εικόνα ντροπής του Περιπτέρου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*