Προσκλητήριο Μέτιου σε Αμοιρίδη: “Έγιναν λάθη απ’ όλους μας. Τον τιμά ο θαρραλέος τρόπος που εκφράστηκε”

Προσκλητήριο Μέτιου σε Αμοιρίδη: “Έγιναν λάθη απ’ όλους μας. Τον τιμά ο θαρραλέος τρόπος που εκφράστηκε”

-Χαιρετίζουμε την πρότασή του Μιχάλη Αμοιρίδη για την ενότητα του χώρου και την επιλογή του να συμβάλει έμπρακτα σε αυτήν

-Κατά το παρελθόν λάθη έγιναν από όλους μας. Έχει έρθει όμως η ώρα να τα ξεπεράσουμε

Προσκλητήριο στον Μιχάλη Αμοιρίδη, αλλά και σε όσους επιθυμούν να συστρατευθούν στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, απηύθυνε πριν λίγο με δήλωση του ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος.

Μετά την ανακοίνωση-τοποθέτηση χθες του κ.Αμοιρίδη, περιφερειακού συμβούλου με την παράταξη “Περιφερειακή Σύνθεση” του Τάκη Τοψίδη, ότι ήρθε η ώρα να υπάρξει ενότητα και κοινή προσπάθεια και ότι δεν μπορεί η παράταξη που εκπροσωπεί τη Νέα Δημοκρατία να εμφανίζεται διχασμένη, ήρθε η άμεση αντίδραση του κ.Μέτιου. Κάνοντας αυτοκριτική, επισημαίνει πως “κατά το παρελθόν λάθη έγιναν από όλους μας. Έχει έρθει όμως η ώρα να τα ξεπεράσουμε”, ενώ τονίζει “ο ουσιαστικός και θαρραλέος τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το θέμα τον τιμά. Χαιρετίζουμε την πρότασή του για την ενότητα του χώρου και την επιλογή του να συμβάλει έμπρακτα σε αυτήν” για τον Μιχάλη Αμοιρίδη, με τον οποίο στο παρελθόν είχαν έντονη αντιπαράθεση. Τον καλεί μάλιστα να συστρατευθεί στη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση”, την παράταξη που ανήκε άλλωστε επί του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη ο περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αμοιρίδης: “Όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούμε περισσότερα” – Δήλωση προάγγελος εξελίξεων, του περιφερειακού συμβούλου Τοψίδη!!!

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι συνεχίζεται η περαιτέρω αποσύνθεση της “Περιφερειακής Σύνθεσης” του Τάκη Τοψίδη, που μπορεί να μην έχει πλέον το… γρουσούζικο 13 όσον αφορά τους συμβούλους μια και όλα δείχνουν πως μένει μόνο με 12, από τους 16 που ξεκίνησε, αλλά δεν αποκλείεται και ο αριθμός αυτός να αλλάξει στη συνέχεια και ο αποτυχημένος υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ να μείνει στο τέλος μόνο με τον Βαβία, τον Ταπατζά και τον Μαρκόπουλο με τον Εξακουστό.

Ολόκληρη η δήλωση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου:

«Στις περιφερειακές εκλογές του 2019, η ενότητα του πολιτικού χώρου που εκπροσωπεί η “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” δοκιμάστηκε.

Η επιλογή που έκαναν συγκεκριμένα στελέχη της παράταξης και του ευρύτερου χώρου της, να είναι υποψήφιοι με ένα άλλο σχήμα, δίχασε.

Από τότε όμως, xάρη στην υπεύθυνη και συστηματική προσπάθεια που κάνουμε, η ενότητα στη βάση της παράταξης αποκαθίσταται και ο δρόμος της επιστροφής και της ουσιαστικής επανένταξης στελεχών που είχαν αποχωρήσει, είναι πλέον ανοικτός.

Η εκπροσώπηση του μεγάλου πολιτικού μας χώρου από μία μόνο παράταξη είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών που ανήκουν σε αυτόν.

Άλλωστε, οι συνθήκες για να επιτευχθεί η ενότητα έχουν ωριμάσει.

Για όσους εμμένουν σε διχαστικές επιλογές, πρέπει να αναλογιστούν ότι η κοινωνία απαιτεί συνεργασία και αποτέλεσμα. Δεν μπορούν να ανατρέψουν την πορεία των πραγμάτων. 

Η δήλωση του Μιχάλη Αμοιρίδη έρχεται να αποτυπώσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη νέα πραγματικότητα. Ο ουσιαστικός και θαρραλέος τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το θέμα τον τιμά.

Χαιρετίζουμε την πρότασή του για την ενότητα του χώρου και την επιλογή του να συμβάλει έμπρακτα σε αυτήν.

Κατά το παρελθόν λάθη έγιναν από όλους μας. Έχει έρθει όμως η ώρα να τα ξεπεράσουμε.

Μαζί με την ενότητα, εργαζόμαστε το ίδιο για να εμπλουτίσουμε την παράταξή μας με νέες και διαφορετικές ιδέες. Συνεργαζόμαστε με ανθρώπους και από άλλους πολιτικούς χώρους. Δημιουργούμε συνθέσεις και συναινέσεις που πηγαίνουν τον τόπο μας μπροστά.

Η “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” είναι ανοικτή και έτοιμη να υποδεχθεί όποιον επιθυμεί πραγματικά να ενταχθεί στους κόλπους της και μέσα από τις πράξεις του να συμμετάσχει στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Περιφέρειας και των πολιτών μας.»