Έβρος-ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο: Τούρκοι διακινητές προσπαθούν να περάσουν δεκάδες λαθρομετανάστες στην Ελλάδα

Έβρος-ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο: Τούρκοι διακινητές προσπαθούν να περάσουν δεκάδες λαθρομετανάστες στην Ελλάδα

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο – ντοκουμέντο από την προσπάθεια Τούρκων δουλεμπόρων να περάσουν λαθρομετανάστες στην Ελλάδα από τον Έβρο, έφερε στο φως το ΟΡΕΝ.

Το βίντεο, το οποίο έχει καταγράψει θερμική κάμερα ελληνικής περιπόλου Συνοριοφυλάκων στις όχθες του Έβρου το βράδυ της Δευτέρας, οι οποίοι προφανώς το προώθησαν στην αστυνομική συντάκτρια του καναλιού Μήνα Καραμήτρου, που έχει καλές πηγές στην ΕΛ.ΑΣ, δείχνει περισσότερα από 60 άτομα προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα, υπό την καθοδήγηση διακινητών.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του OPEN,  οι Έλληνες Συνοριοφύλακες του Έβρου απέτρεψαν το βράδυ της Δευτέρας την προσπάθεια των διακινητών να περάσουν στην ελληνική πλευρά τους λαθρομετανάστες. Βέβαια αυτό για όσους είμαστε από τον Έβρο και κυρίως τους Συνοριοφύλακες που εργάζονται στον ποταμό, είναι σχεδόν… καθημερινότητα.

Μάλιστα έχουν αυξήσει τις περιπολίες τους στις όχθες του ποταμού Έβρου, καθώς οι διακινητές το τελευταίο διάστημα -εκμεταλλευόμενοι τις καλές καιρικές συνθήκες, που επικρατούν ακόμα στην περιοχή- εντείνουν τις απόπειρες να περάσουν από παράνομα μονοπάτια παράτυπους μετανάστες.

Πηγή: enikos.gr