Αλεξανδρούπολη: Ποιους ψήφους… στοχεύει ο δήμαρχος Γ.Ζαμπούκης και φέρνει σήμερα την Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α για ψήφιση;

Αλεξανδρούπολη: Ποιους ψήφους… στοχεύει ο δήμαρχος Γ.Ζαμπούκης και φέρνει σήμερα την Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α για ψήφιση;

Φέρνει τελικά στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο το θέμα της σύστασης Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Ανάπτυξης Δήμου Αλεξανδρούπολης  “Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α.”. ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, αν και οι ψήφοι που απαιτούνται για να εγκριθεί κατά πλειοψηφία, δεν φαίνεται να του…  βγαίνουν.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου από τον δήμο Αλεξανδρούπολης, για την σημερινή (Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου) συνεδρίαση του Δ.Σ στις 6 το απόγευμα την πρώτη δια ζώσης στην μετά κορονοϊό εποχή, τελευταίο θέμα συζήτησης θα είναι:

“Λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί της σύστασης Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Ανάπτυξης Δήμου Αλεξανδρούπολης “Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α.”, με την τροποποίηση-συμπλήρωση της 167/2020 σχετικής απόφασης Δ.Σ., μετά την αριθμ. πρωτ. 12608/22-09-2020 αναπομπή αυτής από ​​ τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης (Εισηγ. κ. Κιζιρίδης Γ.)

Όπως ήδη έγραψε το Evros-news.gr την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι έντονες αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης παραμένουν και το θέμα της “Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α.” θα καταψηφιστεί από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και πάλι. Θα το εισηγηθεί όπως βλέπετε ο αποπεμφθείς πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Κυζιρίδης, που μπορεί να απομακρύνθηκε από την θέση του αλλά φαίνεται να προσβλέπει στην θέση του Προέδρου του Αναπτυξιακού Οργανισμού ή σε κάποια θέση στην Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α, αλλά οι πληροφορίες μας επέμεναν και χθες βράδυ ότι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να συγκεντρώσει τους πάνω από 20 ψήφους,  που απαιτούνται για να εγκριθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ζαμπούκης: Θα φέρει τελικά προς συζήτηση την Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α, αφού θα καταψηφιστεί ή θα την αποσύρει;

Μπορεί ο κ.Ζαμπούκης, με τις “μεταγραφές” που έκανε μέσω συμπράξεων με “ΑΝΑΣΑ” και παράταξη Λαζόπουλου, αλλά και τον ανεξάρτητο πλέον Σάββα Σεφεριάδη, τον οποίο πρόσφατα “επιβράβευσε” και με Αντιδημαρχία, να αύξησε τις ψήφους στο δημοτικό συμβούλιο, όμως και πάλι (μαζί και με αυτή του ανεξάρτητου Τριαντάφυλλου Αρβανιτίδη, δεν φτάνει τους 21.

Το “κλειδί” είναι η στάση της παράταξης του Βαγγέλη Μυτιληνού, ο οποίος μαθαίνουμε ότι ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ προς κάθε κατεύθυνση, ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΥΠΕΡ. Ακόμα και αν ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός του σύμβουλος Παναγιώτης Αγγελίδης το κάνει, κάτι που είναι σχεδόν σίγουρο, πάλι… δεν βγαίνουν τα κουκιά στην δημοτική αρχή. Επίσης, δεν είναι σίγουρο αν θα μετέχει στην συνεδρίαση και ο πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κυριάκος Αραμπατζής που βρίσκεται για επαγγελματικούς λόγους εκτός Αλεξανδρούπολης, ενώ ερωτηματικό παραμένει και η στάση του Νίκου Ραφτόπουλου, από την παράταξη της δημοτικής αρχής.

Οπότε, σε ποιους ψήφους ποντάρει και… στοχεύει (όχι με το… όπλο του) ο δήμαρχος κ.Ζαμπούκης και η δημοτική του αρχή, ώστε να επιμένουν στην δημιουργία της “Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α.” και να φέρνουν τελικά σήμερα το θέμα προς συζήτηση και ψήφιση; Παρ’ ότι αποφασίστηκε ήδη μέσω της Οικονομικής Επιτροπής και η δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού; Μήπως ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Κολιός… έπεισε κάποιον από τους διαφωνούντες να αλλάξει στάση και με… κωλοτούμπα τελευταίας στιγμής να το ψηφίσει; Μπας και ο γνωστός, στενός συνεργάτης του δημάρχου Αλεξανδρούπολης που αναλαμβάνει τέτοιες αποστολές (δεν εννοούμε τον Γραμματέα του δήμου Γιάννη Μπόγδη, γιατί αυτός και συμφωνημένα πράγματα είναι σε θέση να τα “καταστρέψει”),  βρήκε κάποια άλλη ντρίπλα και έρθει η πολυπόθητη πλειοψηφία;

Θα έχει ασφαλώς μεγάλο ενδιαφέρον τι θα συμβεί τελικά με την Δημοτική Επιχείρηση Κοινωφελούς Ανάπτυξης Δήμου Αλεξανδρούπολης  “Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α.” και αν τελευταία στιγμή αποσυρθεί από την συνεδρίαση, για την οποία η πρόσκληση αναφέρει: 

“Καλούνται τα μέλη ​​ του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπως στις​​ 15.09.2021​​ ημέρα​​ Τετάρτη​​ και ώρα​​ 18:00​​ ​​ προσέλθουν στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης​​ ή συμμετέχουν​​ μέσω τηλεδιάσκεψης​​ στην​​ 18η​​ (Τακτική)​​ Συνεδρίαση​​ του Δημοτικού Συμβουλίου, ​​ σύμφωνα με:
το άρθρο​​ 67 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε​​ από το άρθρο 74 του N. 4555/18​​ και τα ​​ άρθρα ​​ 177 και 184 ​​ του N. 4635/19,
τις από 11.03.2020 ​​ και 30.03.2020 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου,​​
τις αριθ. 18318/13.3.2020,​​ 40/20930/31.03.2020,​​ 163/33282/29.05.2020 ​​ 60249/22.09.2020​​ και με τις μέχρι τώρα σχετικές ΔΙΔΑΔ​​ εγκυκλίους του ΥΠΕΣ,​​ καθώς​​ και​​ την τελευταία εκδοθείσα​​ ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.​​ οικ.​​ 53950/03-09-2021 (ΦΕΚ 4054/04-09-2021, τ. Β΄)​​ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα παρακάτω θέματα:
Αιτήσεις-Ενημερώσεις​​
Αποδοχή παραιτήσεων μελών της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης και αντικατάστασή τους​​ (Εισηγ. κ. Δήμαρχος)
Ορισμός εκπροσώπου​​ του Δήμου για τη συγκρότηση των επταμελών​​ Σχολικών Συμβουλίων, (σε εφαρμογή του άρθρου 107 του Ν. 4823/2021)​​ (Εισηγ. κ. Δήμαρχος)​​
Αποδοχή απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο “Αστική αναζωογόνηση βορείου τμήματος Αλεξανδρούπολης και επέκταση δικτύου ποδηλατοδρόμων” στο Πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ “, στον Άξονα Προτεραιότητας “Ποιότητας ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών”​​ (Εισηγ. κ. Χρυσοχοΐδου Δ.)
Αυτοδίκαιη άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης (Ν. 4759/2020) στο ΟΤ 513-512​​ (Εισηγ. κ. Πορτοκαλίδης Κ.)


Τροποποίηση της​​ 22/2020​​ αποφάσεως​​ Δημοτικού Συμβουλίου περί ορισμού​​ μελών επιτροπής εκτίμησης ακινήτων και κινητών πραγμάτων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, βάσει των διατάξεων των άρθρων 7,8,9 του Π.Δ. 270/81​​ (Εισηγ. κ. Ψαλτοπούλου Ελ.)
Έγκριση της Σιωπηρής Παράτασης μίσθωσης ακινήτου για λειτουργία του ΒΙΟΑΓΡΟΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης​​ (Εισηγ. κ. Ψαλτοπούλου Ελ.)
Κατανομή πιστώσεων για λειτουργικές δαπάνες Γ΄ δόσης 2021 (Γ΄X.E 2021) ​​ των σχολείων της Α/θμιας και ​​ Β/θμιας ​​ Εκπαίδευσης του ​​ Δήμου Αλεξανδρούπολης, Ν. Έβρου​​ (Εισηγ. κ. Μουλατζίδου-Λαζαρίδου Δ.)
Μετεγκατάσταση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο παράρτημα του 3ου​​ Γυμνασίου (πρώην ΠΕΚ)​​ (Εισηγ. κ. Μουλατζίδου-Λαζαρίδου Δ.)
Παραχώρηση αιθουσών του 4ου​​ ΕΠΑΛ του Δήμου Αλεξανδρούπολης (Εισηγ. κ. Μουλατζίδου-Λαζαρίδου Δ.)
Λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί της σύστασης Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Ανάπτυξης Δήμου Αλεξανδρούπολης ¨Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α.¨, με την τροποποίηση-συμπλήρωση της 167/2020 σχετικής απόφασης Δ.Σ., μετά την αριθμ. πρωτ. 12608/22-09-2020 αναπομπή αυτής από ​​ τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης (Εισηγ. κ. Κιζιρίδης Γ.)
Σημειώνεται ότι: Oι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι​​ θα​​ συμμετέχουν, μέσω τηλεδιάσκεψης, παρακαλούνται να κάνουν​​ χρήση των κωδικών, όπως αυτοί​​ θα αποσταλούν, μέσω της ηλεκτρονικής​​ πλατφόρμας​​ e–meeting.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*