Μαυρίδης: “Στην 9άδα για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού βρεθήκαμε Ορεστιάδα, Σουφλί, Αλεξανδρούπολη. Επέλεξαν το Σουφλί”

Μαυρίδης: “Στην 9άδα για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού βρεθήκαμε Ορεστιάδα, Σουφλί, Αλεξανδρούπολη. Επέλεξαν το Σουφλί”

-Ο δήμαρχος Ορεστιάδας επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Evros-news.gr, ότι ο δήμος του και η Αλεξανδρούπολη δεν επιλέχθηκαν και προτιμήθηκε το Σουφλί

Πανηγυρική επιβεβαίωση του ρεπορτάζ που δημοσίευσε το Evros-news.gr, ότι δηλαδή οι δήμοι Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης διεκδίκησαν επίσης στον διαγωνισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) «Βest Tourism Villages», αλλά έχασαν αφού επιλέχθηκε η πρόταση του δήμου Σουφλίου, είχαμε χθες βράδι από τον Βασίλη Μαυρίδη.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας παραδέχθηκε στην διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου και απαντώντας σε τοποθέτηση του Σάκη Παπανδρέου, επικεφαλής της παράταξης Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών Ορεστιάδας “Είναι στο χέρι μας”, ότι τόσο η Ορεστιάδα όσο και ο δήμος Αλεξανδρούπολης κατέθεσαν τον σχετικό φάκελο στη Γενική Γραμματεία Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού. Μάλιστα βρισκόταν στην τελική 9άδα που κρίθηκε, όμως η πρόταση του δήμου Σουφλίου ήταν τελικά αυτή που επιλέχθηκε από την αρμόδια επιτροπή και μάλιστα ως μοναδική από την ηπειρωτική Ελλάδα ( οι άλλοι δυο δήμοι ήταν νησιωτικοί, της Αλλονήσου και της Δυτικής Σάμου), να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συμμετείχαν και οι δήμοι Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας στο διαγωνισμό «Βest Tourism Villages», αλλά… απορρίφθηκαν

Αρχικά για το θέμα αυτό, ο κ.Παπανδρέου συνεχάρη θερμά τον δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο για την μεγάλη επιτυχία του δήμου του, αφήνοντας αιχμές για τον χειρισμό της υπόθεσης από τον Βασίλη Μαυρίδη και το γεγονός πως απέτυχε τελικά η προσπάθεια. ”

“Να συγχαρώ προσωπικά αλλά και ως επικεφαλής Κίνησης Πολιτών αλλά και όλη η Κίνηση Πολιτών, τον δήμαρχο Σουφλίου κύριο Καλακίκο, γιατί με μεθοδικότητα έβαλε το Σουφλί να διεκδικήσει για την Ελλάδα μια διαφήμιση που; Στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού Πραγματικά είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία του κυρίου Καλακίκου και οι πληροφορίες μου κύριε δήμαρχε λένε από την Βύσσα, από φίλους, ότι κάνατε μια συνάντηση στην Βύσσα για αυτό το θέμα, να σας πω ότι έπρεπε να μας καλέσετε και μας. Και μεις μπορούσαμε να έχουμε μια συμβολή, μια πρόταση , να βοηθήσουμε και μεις να βγει μπροστά ένα χωριό της Ορεστιάδας. Όμως ο κύριος Καλακίκος μεθοδευμένα, έφτιαξε έναν πάρα πολύ καλό φάκελο απ’ ότι φαίνεται και ένα από τα τρία μέρη που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, είναι το Σουφλί”.  

Στην απάντηση του ο κ.Μαυρίδης επιβεβαίωσε αυτό που έγραψε το Evros-news.gr< πως δηλαδή και ο δήμος Ορεστιάδας, όπως και αυτός της Αλεξανδρούπολης κατέθεσαν φακέλους για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μάλιστα ήταν στην τελική 9άδα όπως αποκάλυψε, αλλά τόσο η Ορεστιάδα όσο και η Αλεξανδρούπολη, δήμοι πολύ πιο ισχυροί, δυνατοί, με δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες υπαλλήλους σε σχέση με τους ελάχιστους του δήμου Σουφλίου, τελικά… έχασαν. Αυτό πάντως ο δήμαρχος Ορεστιάδας το θεώρησε… πάρα πολύ φυσιολογικό όπως είπε:

“Με πολύ μεγάλη χαρά είδα την ένταξη στο πρόγραμμα “Best Tourism Village” του δήμου Σουφλίου. Κατατέθηκαν πάρα πολλές προτάσεις, η τελική 9άδα που είχαν πλήρης φακέλους, είχε μέσα τον δήμο Ορεστιάδας, τον δήμο Αλεξανδρούπολης και τον δήμο Σουφλίου μαζί με έξι άλλους ακόμα δήμους, τα στοιχεία εκείνα που είχαν περισσότερο πλούτο στα χαρακτηριστικά που ήθελε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, έτσι ώστε να προωθηθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, ήτανε του δήμου Σουφλίου. Είναι πάρα πολύ φυσιολογικό. Δεν θεωρούμε ότι επειδή συμμετείχαμε σε ένα πρόγραμμα και υποβάλλαμε την πρόταση μας, σώνει και καλά πρέπει να πάρουμε την ένταξη μας. Πόσο μάλλον όταν ήταν μόνο ένας ηπειρωτικός δήμος. Και ειλικρινά το λέω, χαίρομαι πάρα πολύ που στην περιοχή μας θα μπορέσει το Σουφλί, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει, να μετατραπεί σε Best Tourism Village”. 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ