Αλεξανδρούπολη: “Κλώτσησε” ο Κολιός για ΤΙΕΔΑ, στον “αέρα” ο Καίσας – Αρνήθηκε αρχικά επιστροφή ο Γ.Παντελίδης

Αν και απέχουμε αρκετά ακόμα από το Νοέμβριο, όταν και θα αποφασιστεί αν αλλάξουν οι Πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων, στην Αλεξανδρούπολη τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα σκέφτονταν, τα περίμενε ή τα προγραμμάτιζε ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης.

Γιατί ο νυν Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κολιός, η περίπτωση του οποίου συζητιόταν για νέο Πρόεδρος τις ΤΙΕΔΑ στη θέση του Βασίλη Δέλκου που όχι απλά τα έκανε… θάλασσα αλλά… δεν κάνει τίποτα, οι πληροφορίες λένε ότι “κλώτσησε”. Έτσι, ενώ ο κ.Ζαμπούκης πίστευε ότι νέος Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα γίνει ο Γιώργος Καίσας… που μεταγράφηκε στην παράταξη της δημοτικής αρχής με σύμπραξη της παράταξης Λαζόπουλου, τώρα ψάχνει να βρει πως θα τα… μπαλώσει. Γιατί ο κ.Κολιός αρνήθηκε να αναλάβει την ΤΙΕΔΑ, φοβούμενος ότι τα πολλά προβλήματα της που είναι δυσεπίλυτα, μπορεί να τον… παρασύρουν. Έτσι ξεκαθάρισε στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, ότι δεν πρόκειται να αναλάβει την θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιπρότεινε ο ίδιος την θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών, στην οποία είχε διατελέσει και παλαιότερα, επί δημοτικής αρχής Τριαντάφυλλου Αρβανιτίδη, αλλά κάποιες… προϋποθέσεις και όρους που έθεσε γι’ αυτό, δεν φαίνεται να βρίσκουν σύμφωνο τον κ.Ζαμπούκη.

Δεν επιστρέφει, προς το παρόν, σε ρόλο

Ειδικού Συμβούλου ο Γιώργος Παντελίδης

Έτσι, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ανέθεσε και τις αρμοδιότητες των Οικονομικών στην ΥπερΑντιδήμαρχο πλέον Ελένη Ιντζεπελίδου (ο Γιάννης Φαλέκας, γνωστός και ως… Βασιλάκης Καίλας αφού όλο παραπονιέται, που μιλούσε πάντα υποτιμητικά με αυτήν θα ψάχνει σίγουρα για… ηρεμιστικά) και η σκέψη που είχε ωριμάσει μέσα του, ήταν να επιστρέψει ο Γιώργος Παντελίδης, πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών στη δημοτική αρχή Βαγγέλη Λαμπάκη. Άλλωστε έχει πολύ καλές σχέσεις και με τον κ.Ζαμπούκη, αφού ανήκουν άλλωστε και στον ίδιο πολιτικό χώρο, το ΠΑΣΟΚ.

Υπήρξαν όμως δυο σημαντικά εμπόδια, που προς το παρόν έκαναν τον κ.Παντελίδη να αρνηθεί. Το γεγονός ότι είναι πλέον συνταξιούχος εφοριακός και αν προσλαμβάνονταν σε θέση Ειδικού Συμβούλου που υπάρχει κενή μετά την παραίτηση Τσελεντάκη, θα είχε σημαντική μείωση της σύνταξης του. Το δεύτερο είναι κάποιες προϋποθέσεις που έθεσε για τον ρόλο του, οι οποίες θα δημιουργούσαν ανακατατάξεις στο επιτελείο του Γιάννη Ζαμπούκη (ναι, έχει και τέτοιο), οπότε προσωρινά το θέμα αυτό “πάγωσε”.