Λαμπάκης σε Ζαμπούκη: “Κάνετε πολιτικό πλιάτσικο στις άλλες παρατάξεις” – Άτακτη υποχώρηση δημάρχου για Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α (ΒΙΝΤΕΟ)

Λαμπάκης σε Ζαμπούκη: “Κάνετε πολιτικό πλιάτσικο στις άλλες παρατάξεις” – Άτακτη υποχώρηση δημάρχου για Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίθεση στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, τον οποίο κατηγόρησε ως… πολιτικό πλιατσικολόγο, εξαπέλυσε κατά την διάρκεια του χθεσινοβραδινού δημοτικού συμβουλίου ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης.

Στην πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση μετά από πολλούς μήνες, λόγω φυσικά της πανδημίας του κορονοϊού και με αφορμή τις αντικαταστάσεις των μελών διαφόρων επιτροπών ή νομικών προσώπων του δήμου Αλεξανδρούπολης που έγινε για πολλοστή φορά στα δυο χρόνια που διοικεί η νέα δημοτική αρχή, ο κ.Λαμπάκης ήρε τον λόγο. Αφού αρχικά σχολίασε το συγκεκριμένο ζήτημα, επισημαίνοντας ότι δημιουργεί προσκόμματα στην λειτουργία του δήμου, αναφέρθηκε στην απομάκρυνση των πρώην πλέον Αντιδημάρχων Γιώργου Κυζιρίδη (Οικονομικών) και Κυριάκου Αραμπατζή (Τεχνικών Υπηρεσιών). Είπε μάλιστα καλά λόγια, ενώ απέσυρε παλαιότερο χαρακτηρισμό του για τον κ.Κυζιρίδη, που είχε διατυπώσει σε μια στιγμή έντασης κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν στάθηκε όμως μόνο εκεί, αλλά με αφορμή την αξιοποίηση σε θέση Αντιδημάρχου του Σάββα Σεφεριάδη, αφού προηγουμένως ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη “Πόλη και Πολίτες”, κατηγόρησε τον κ.Ζαμπούκη ότι κάνει… πολιτικό πλιάτσικο στις άλλες παρατάξεις λέγοντας:

“Γρήγορα καταφέρνει ο κύριος Ζαμπούκης και διορθώνει και συμπληρώνει και μάλιστα και σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου. Γρήγορα-γρήγορα διώχνει ανθρώπους ή φεύγουν οι άνθρωποι, οι οποίοι κατά γενική ομολογία περισσότερο από όλους τους άλλους μέσα σε αυτή την μικρή ομάδα που διαθέτει ο κύριος Ζαμπούκης, καταφέρνουν και λύνουν κάποια προβλήματα. Να θυμίσω την απομάκρυνση ή την φυγή με την ίδια θέληση του του κυρίου Κυζιρίδη.  Τον οποίο μάλιστα πριν από ενάμισι, δυο μήνες τον αδίκησα σε ένα υπερβολικό χαρακτηρισμό τον οποίο τον αποσύρω, μάλλον μια μικρή δόση μπορούσε να ισχύσει. Ένας άνθρωπος σοβαρός, ο οποίος ή απομακρύνθηκε ή διώχθηκε ή έφυγε, δεν είναι διευκρινισμένο.

Θυμίζω τον κύριο Ραπτόπουλο στο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, του Πολυκοινωνικού που απομακρύνθηκε ή έφυγε και θυμίζω τον κύριο Αραμπατζή, ο οποίος πραγματικά συνέβαλλε με την εξειδίκευση του. Αλλά και αυτός δεν υπάρχει σήμερα και δεν ξέρω από ποιόν αντικαταστάθηκε, από κανέναν μάλλον. Δηλαδή βλέπουμε ότι υπάρχει μία θαυμαστή, το θαυμασμό κύριε Ζαμπούκη τον λέω με την αρχαία ελληνική έννοια. Της απορίας. Μία θαυμαστή ικανότητα να διώχνει κόσμο και μία θαυμαστή ικανότητα να… τσιμπάει άτομα σε αντικατάσταση αυτών που φεύγουν, από άλλες παρατάξεις, με την μορφή της ανεξαρτητοποίησης. Και έτσι να βολεύεται.

Αλλά αυτή η μέθοδος λέγεται κατά το κοινώς λεγόμενο στην πιάτσα και την αγορά, λέγεται… πλιάτσικο. Και για να μην φάω καμιά μήνυση, λέγεται πολιτικό πλιάτσικο. Άρα λοιπόν κύριε Ζαμπούκη είστε ένας πολιτικός πλιατσικολόγος, χωρίς να μπορείτε να κρατήσετε ανθρώπους οι οποίοι έρχονται με όρεξη εδώ και δύο χρόνια να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και γρήγορα-γρήγορα φεύγουν”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΑΜΠΑΚΗ

Άτακτη υποχώρηση για την Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α από τον

δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, που την απέσυρε ως θέμα

Στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο επιβεβαιώθηκε όμως και τυπικά η… άτακτη υποχώρηση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη και της δημοτικής αρχής, στο θέμα της σύστασης Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Ανάπτυξης Δήμου Αλεξανδρούπολης  (“Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α.”). Η συζήτηση της και η λήψη απόφασης για σύσταση της τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, αφού αποσύρθηκε νωρίτερα ως θέμα από την ημερήσια διάταξη, όπως ενημερώθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι. Όμως στο χθεσινό δελτίο Τύπου του δήμου Αλεξανδρούπολης με τα θέματα συνεδρίασης, αναφέρονταν κανονικά και τελικά στάλθηκε χθες νέο δελτίο Τύπου ως ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, όπου αναφέρονταν πως το συγκεκριμένο θέμα αποσύρθηκε και δεν πρόκειται να συζητηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ζαμπούκης: Θα φέρει τελικά προς συζήτηση την Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α, αφού θα καταψηφιστεί ή θα την αποσύρει;

Όπως άλλωστε σας ενημέρωσε τις προηγούμενες ημέρες το Evros-news.gr, ο κ.Ζαμπούκης και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν πως ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΝΤΑΝ από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, αφού παρά τα “δεκανίκια” που έχει αποκτήσει, δεν μπορούσε να συγκεντρώσει τις 21 ψήφους που απαιτούνταν. Έτσι, ήρθε ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΧΟΝΤΡΗ ΗΤΤΑ για την σύσταση Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Ανάπτυξης Δήμου Αλεξανδρούπολης  (“Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α.”), που αποτελούσε μήνες τώρα τον διακαή πόθο του κ.Ζαμπούκη αλλά και στενών συνεργατών του, θεσμικών και… εξωκοινοβουλευτικών. 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*