Ξεκίνησε από χθες το κυνήγι αγριογούρουνου – “Ανάσα” για περιοχές που τις είχαν… ρημάξει

Ξεκίνησε από χθες το κυνήγι αγριογούρουνου – “Ανάσα” για περιοχές που τις είχαν… ρημάξει

Ξεκίνησε χθες Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, το κυνήγι του αγριογούρουνου για την φετινή κυνηγετική περίοδο 2021-2022 και θα ολοκληρωθεί στις 20 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν για φέτος, το κυνήγι αγριογούρουνου επιτρέπεται κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή, χωρίς κανέναν περιορισμό σε αριθμό θηραμάτων ή ομάδων κυνηγών. Κι αυτό γίνεται επειδή είναι δεδομένο ότι υπάρχει πολλαπλασιασμός του πληθυσμού των αγριογούρουνων, τα οποία ιδιαίτερα στο νομό Έβρου προκαλούν σοβαρές καταστροφές στις καλλιέργειες και έφτασαν ακόμα και μέσα στα χωριά.

Για ορισμένες περιοχές μάλιστα, όπως για παράδειγμα η Τοπική Κοινότητα Ασβεστάδων του δήμου Διδυμοτείχου αλλά και άλλα χωριά που βρίσκονται γύρω-γύρω, η κατάσταση είχε γίνει ανυπόφορη και οι κάτοικοι είχαν υψώσει κραυγή απόγνωσης. Γιατί τα αγριογούρουνα κατά αγέλες κατέστρεψαν τις καλλιέργειες τους και παρ’ ότι το Δασαρχείο Διδυμοτείχου όρισε κάποιες έξτρα ημέρες για εξουδετέρωση από κυνηγούς, τα αποτελέσματα ήταν ανεπαίσθητα. Τώρα λοιπόν, τρεις ημέρες την εβδομάδα δίνεται και με επίσημη άδεια η δυνατότητα σε κυνηγούς από τα χωριά αλλά και απ’ οπουδήποτε αλλού, να κυνηγήσουν τα αγριογούρουνα.