Χατζηγιάννογλου: Θα κάνουμε ένσταση για την απόφαση της Αποκεντρωμένης, για το 3ο Δημοτικό 

Χατζηγιάννογλου: Θα κάνουμε ένσταση για την απόφαση της Αποκεντρωμένης, για το 3ο Δημοτικό 

Ανάμικτες ήταν οι αντιδράσεις στο Διδυμότειχο, μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας-Θράκης, να ακυρώσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για παραχώρηση του 3ου Δημοτικού Σχολείου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για την στέγαση Τμήματος Ψυχολογίας.

Ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου σε δηλώσεις του δεν έδειξε να ανησυχεί και έδειξε σίγουρος πως θα δοθεί λύση από το υπουργείο Παιδείας και του χρόνου η Σχολή Ψυχολογίας θα στεγαστεί στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα:

«Επί της ουσίας δεν μας επηρεάζει  σε κάτι η απόφαση» ήταν οι πρώτες δηλώσεις στην ΕΡΤ Ορεστιάδας. «Από δω και πέρα είτε θα προχωρήσουμε σε ένσταση είτε θα ξαναφέρουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με την ορθή διατύπωση ότι παραχωρείται το 3ο ΔΣ. Υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με την οποία θα γίνει μετεγκατάσταση του  Σχολείου στα υπόλοιπα σχολεία της πόλης, ώστε να παραδώσουμε το κτίριο στο τμήμα Ψυχολογίας».

Παράλληλα σημείωσε πως σε επικοινωνία που υπήρξε με το υπουργείο Παιδείας δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις ότι θα προχωρήσει η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση για την παραχώρηση του σχολείου.

Αντίθετα, ικανοποιημένοι από την απόφαση δήλωσαν στην ΕΡΤ Ορεστιάδας τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου όπου παράλληλα με τις ευχαριστίες τους στον κόσμο που στήριξε τον αγώνα τους, παρακαλούν τον δήμαρχο Διδυμοτείχου  να κάνει πράξη την δέσμευση του ότι δηλαδή αν σε 16 μήνες δεν είναι έτοιμο κτίριο για την στέγαση των σπουδαστών θα παραχωρήσει το κτίριο του Δημαρχείου ώστε  σε ένα χρόνο να λειτουργεί η Σχολή.

Πηγή: ertnews.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*