Τοψίδης ΤΕΛΟΣ: Τον παράτησε και ο Περιφερειακός του σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης – Ανεξαρτητοποιήθηκε πριν από λίγο

Τοψίδης ΤΕΛΟΣ: Τον παράτησε και ο Περιφερειακός του σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης – Ανεξαρτητοποιήθηκε πριν από λίγο

-Εκλέχθηκε πρώτος σε ψήφους περιφερειακός σύμβουλος της Ξάνθης για την παράταξη του το 2019

-Η ενότητα και η συνεργασία που ο ίδιος πρότεινε με δήλωση του, κερδίζει πλέον στην πράξη

-Ο 4ος που παρατάει τον Τοψίδη, ο οποίος από 16 περιφερειακούς συμβούλους μένει με 12 και… έπεται συνέχεια

Τάκης Τοψίδης ουσιαστικά ΤΕΛΟΣ, αφού πριν από λίγο με δήλωση του τον παράτησε και ο Περιφερειακός του Σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης, δηλώνοντας την ανεξαρτητοποίηση του από την  “Περιφερειακή Σύνθεση”.

Όπως συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του αποτυχόντα να εκλεγεί το 2019 κ.Τοψίδη, θα μείνει στο τέλος… μόνος του ή με τους δυο Πασόκους Σταύρο Βαβία και Μανώλη Ταπατζά και τον Εβρίτη Κώστα Εξακουστό. Ο κ.Αμοιρίδης, ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ στην Ξάνθη για την παράταξη Τοψίδη, είναι ο 4ος που αποχωρεί από αυτήν, μετά τους Τζιχάν Ιμάμογλου από την Ροδόπη, τον Αριστείδη Μωϋσιάδη της Δράμας και τον Χρήστο Γάκη από την Καβάλα. Η “Περιφερειακή Σύνθεση” που ξεκίνησε με 16 περιφερειακούς συμβούλους, έμεινε πλέον μόνο με 12 (τουλάχιστον απέφυγε το… γρουσούζικο 13) και κάτι μας λέει, ότι θα υπάρχει και… συνέχεια. Δεν βρίσκεται δηλαδή απλά σε αποσύνθεση, αλλά ξεκάθαρα ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ.

Να θυμίσουμε πως ο Μιχάλης Αμοιρίδης, που ήταν από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου να διεκδικήσει την θέση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, με επιστολή του πριν λίγες ημέρες, είχε ζητήσει να υπάρξει συνεργασία και ενότητα όλων, για το καλό της περιοχής κι την επίλυση των προβλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αμοιρίδης: “Όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούμε περισσότερα” – Δήλωση προάγγελος εξελίξεων, του περιφερειακού συμβούλου Τοψίδη!!!

Ακολούθησε η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, που συμφώνησε στο πνεύμα όσων υποστήριξε ο κ.Αμοιρίδης, παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη τα προηγούμενα χρόνια από όλους, κάνοντας την αυτοκριτική του για τις “κόντρες” που είχε με τον περιφερειακό σύμβουλο Ξάνθης και χαρακτήρισε θαρραλέα την στάση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσκλητήριο Μέτιου σε Αμοιρίδη: “Έγιναν λάθη απ’ όλους μας. Τον τιμά ο θαρραλέος τρόπος που εκφράστηκε”

Αντίθετα, η “Περιφερειακή Σύνθεση” ανακοίνωσε πως οι απόψεις Αμοιρίδη είναι προσωπικές και δεν την βρίσκουν σε καμιά περίπτωση σύμφωνη. Έτσι πριν από λίγο ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού επί διοίκησης του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, κατέθεσε στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστο Παπαθεοδώρου επιστολή ανεξαρτητοποίησης του και όπως στην δήλωση του:

“Τις προηγούμενες ημέρες δημοσιοποίησα σκέψεις μου, όπως τις είχα θέσει λίγες ημέρες νωρίτερα στους συναδέλφους μου στην Περιφερειακή Σύνθεση. Υπήρξε ο χρόνος για να τις μελετήσουν και έγινε αναλυτική  συζήτηση. Μίλησα για ενότητα, για συνεργασία, για τα λάθη του παρελθόντος που πρέπει να τεθούν στο περιθώριο. Η ενότητα και η ομοψυχία, ιδιαίτερα ανάμεσα σε ανθρώπους του ίδιου πολιτικού χώρου, είναι αναγκαιότητα, που θα αποβεί επωφελής όχι μόνο για την παράταξη αλλά πρωτίστως για τους πολίτες της περιφέρειας μας . Εάν μιλάμε για σύνθεση απόψεων και ανθρώπων, πρώτοι εμείς πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα.

H συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μου δείχνει με κάθε τρόπο ότι επικροτεί αυτές τις σκέψεις.

Η Περιφερειακή Σύνθεση όμως απέστειλε σχετικό δελτίο τύπου που απορρίπτει τις προτάσεις μου και αναφέρει εμμέσως πλην σαφώς ότι πρέπει έμπρακτα να τις απορρίψω και εγώ. Τους εκτιμώ και τους σέβομαι αλλά θα πρέπει να σεβαστούν και αυτοί την άποψη μου, την οποία θα υπηρετήσω το επόμενο διάστημα με τη στάση μου εντός και εκτός του περιφερειακού συμβουλίου. Ο δρόμος της ενότητας του πολιτικού χώρου που ανήκω είναι η επιλογή μου, ελπίζω σύντομα να ενστερνιστούν και άλλοι τις σκέψεις μου.

          Αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει πλέον να δηλώσω την ανεξαρτητοποίηση μου από την Περιφερειακή Σύνθεση.

Ελπίζω ότι θα ωριμάσουν οι συνθήκες και οι δρόμοι μας θα συναντηθούν ξανά σε κοινούς αγώνες και προσπάθειες με μία ενιαία περιφερειακή παράταξη που θα περιλαμβάνει όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο.

Μιχάλης Αμοιρίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης