Η 18χρονη Έμα Ραντουκάνου Κατέκτησε το US Open Αήττητη

Η 18χρονη Έμα Ραντουκάνου Κατέκτησε το US Open Αήττητη

Αίσιο τέλος είχε το ταξίδι της Έμμα Ραντουκάνου στο US Open και μάλιστα, αήττητο!

Η 18χρονη Εμα Ραντουκάνου κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο επικρατώντας με 2-0 σετ επί της 19χρονης Λέιλα Φερνάντεζ, βάζοντας στη… βιτρίνα της τον πρώτο major τίτλο της καριέρας της, αλλά και τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια ως χρηματικό έπαθλο που τον συνοδεύει!

Η Βρετανίδα κατάφερε να πάρει τον τίτλο μέσα από τα χέρια της σχεδόν συνομήλικης Καναδής αντιπάλου της χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και μάλιστα αήττητη, έχοντας νικήσει με 6-4 και 6-3!

Η νίκη της αυτή στο US Open της χάρισε παράλληλα ένα ακόμα ρεκόρ: έγινε η πρώτη Βρετανίδα που κατακτά έναν τίτλο Grand Slam από το 1977 και την τότε νικήτρια Βιρτζίνια Γουέιντ.

Με την κατάκτηση του τίτλου στη Νέα Υόρκη, η Ραντουκάνου εκτοξεύτηκε 127 θέσεις και από το νούμερο 150 της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται σήμερα στο νούμερο 23! Σε αυτό συνέβαλαν επίσης οι δέκα νίκες της και τα 20/20 κερδισμένα σετ, καθώς και το γεγονός ότι δεν χάρισε στις αντιπάλου της πάνω από τέσσερα games στις αναμετρήσεις της.

Οι δηλώσεις της 18χρονης Βρετανίδας ήταν συγκινητικές:

«Το ότι κρατώ αυτό το τρόπαιο, σημαίνει τα πάντα για μένα! Πάντα ονειρευόμουν να κερδίσω ένα Grand Slam. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι το κατάφερα! Ξεκίνησα όταν ήμουν μικρό κορίτσι, αλλά το μεγαλύτερο όνειρό μου ήταν αυτή ακριβώς η στιγμή της νίκης που πανηγυρίσεις με την ομάδα σου πριν ανέβεις στο βάθρο.

“Αυτό έπαιζε στο κεφάλι μου, όπως και μερικές νύχτες. Με αυτή τη σκέψη κοιμόμουν και ξυπνούσα. Έπρεπε να παλέψω σκληρά για το πρώτο σετ και να διατηρήσω το προβάδισμά μου στο δεύτερο».

Η Έμα απέτισε επίσης φόρο τιμής στην αντίπαλό της στον τελικό, τη 19χρονη Λέιλα Φερνάντες: «Δείχνει το μέλλον του γυναικείου τένις και το πόσο μεγάλο είναι το βάθος του παιχνιδιού, αφού κάθε παίκτρια στην κλήρωση έχει τη δυνατότητα να κερδίσει οποιοδήποτε τουρνουά», είπε στη συνέντευξή της στο γήπεδο.

Πριν από δύο εβδομάδες, η Ραντουκάνου αγόραζε το εισιτήριο της επιστροφής στο Ηνωμένο Βασίλειο σε περίπτωση που δεν περνούσε από τα προκριματικά της Νέας Υόρκης. Δεκαεπτά ημέρες αργότερα, σήκωνε το τρόπαιο!

Και δεν έχασε ούτε ένα σετ καθ ‘οδόν για τον τελικό, ακόμα κι όταν αντιμετώπισε την Ολυμπιονίκη Μπελίντα Μπέντσιτς.

ΣτοΗνωμένο Βασίλειο, οι περισσότεροι άνθρωποι γνώρισαν την Έμα για πρώτη φορά στο Wimbledon 2021. Εκεί εντυπωσίασε τους πάντες, παρά το γεγονός ότι αποσύρθηκε από τον τελευταίο της αγώνα έπειτα από κρίσης πανικού λόγω της δημοσιότητας και του επιπέδου του ανταγωνισμού.

Και παρά το ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μόλις την αγάπησε, εκείνη έχει ήδη εμφανιστεί στα εξώφυλλα των περιοδικών ενώ οι ειδικοί προβλέπουν το νέο μεγάλο αστέρι του μέλλοντος! Μάλιστα, το επόμενο Grand Slam είναι προ των πυλών και το στοίχημα bwin για το Australian Open 2022 κατατάσσει τη Ραντουκάνου ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου πίσω από Οσάκα και Μπάρτι.