Αλεξανδρούπολη: Νέες συλλήψεις διακινητών και λαθρομεταναστών στην περιοχή Νίψας

Αλεξανδρούπολη: Νέες συλλήψεις διακινητών και λαθρομεταναστών στην περιοχή Νίψας

Συνελήφθησαν χθες (16-9-2021), στους νομούς Έβρου και Σερρών, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις λαθρομετανάστες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, όσον αφορά τον Έβρο οι συλλήψεις έγιναν σε μια από τις γνωστέ διαδρομές των λαθροδιακινητών, στην περιοχή του χωριού Νίψα Αλεξανδρούπολης:

“Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην επαρχιακή οδό Νίψας – Αμφιτρίτης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, στην επαρχιακή οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης (κόμβος Αμφίπολης), αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Δίωξης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής αρχικά δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Τελικά το όχημα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς ακινητοποιημένο, έπειτα από πρόσκρουση σε κολώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των επιβατών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σερρών για νοσηλεία.

Επιπλέον οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνταν άδεια ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν δύο (2) οχήματα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης  Φερών και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.