Τοψίδης: “Ζαλισμένος” απ’ τις συνεχείς αποχωρήσεις περιφερειακών του συμβούλων, βγάζει ανακοινώσεις για… γέλια και κλάματα

Τοψίδης: “Ζαλισμένος” απ’ τις συνεχείς αποχωρήσεις περιφερειακών του συμβούλων, βγάζει ανακοινώσεις για… γέλια και κλάματα

 

Έχει ζαλιστεί από τις συνεχείς αποχωρήσεις των περιφερειακών του συμβούλων, ο Τάκης Τοψίδης, εκδίδει συνεχείς ανακοινώσεις που είναι για γέλια και κλάματα.

 

Ο επικεφαλής της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση”, η οποία έχει καταντήσει πλέον… Περιφερειακή διάλυση και αποτυχημένος υποψήφιος Περιφερειάρχης του 2019, τα έχει κυριολεκτικά χαμένα. Δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι αποτελεί πλέον “τελειωμένη υπόθεση” και καταφεύγει σε ανακοινώσεις, όπως έκανε με τρεις συνεχόμενες μετά την ανεξαρτητοποίηση του Μιχάλη Αμοιρίδη, όπου η μία παράγραφος διαψεύδει την άλλη. Εκφράζει απόψεις και θέσεις που… παίζουν μπουνιές μεταξύ τους και καταφεύγει σε προσωπικές επιθέσεις και βαρύτατους, μειωτικούς χαρακτηρισμούς, εναντίον συνεργατών του που μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν μαζί τους.

Η ανεξαρτητοποίηση του Μιχάλη Αμοιρίδη, πρώτου σε ψήφους στο νομό Ξάνθης για την παράταξη Τοψίδη και απ’ τους πρώτους που συντάχθηκαν μαζί του το 2018 για διεκδίκηση της Περιφερειακής αρχής κόντρα στον σημερινό Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, τον έκανε να χάσει εντελώς τον έλεγχο και τον αυτοέλεγχο του. Είχαν προηγηθεί ως γνωστόν, αποχώρηση του Τζιχάν Ιμάμογλου από την Ροδόπη, του Χρήστου Γάκη από την Καβάλα και του Αριστείδη Μωϋσιάδη από τη Δράμα, με αποτέλεσμα από τους 16 περιφερειακούς συμβούλους που ξεκίνησε, να έχει αυτή τη στιγμή μόνο 12. Κι αν συνεχιστεί με αυτό το ρυθμό η αποχώρηση και άλλων, είναι δεδομένο ότι θα συμβεί αυτό που ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα σε ραδιόφωνο της Κομοτηνής. Ότι δηλαδή αυτή την παράταξη την ξεκίνησε και όπως όλα δείχνουν εκεί θα την οδηγήσει ξανά.

Θα μείνει στο τέλος μόνος του, παρέα με τους προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Σταύρο Βαβία, Νίκο Βουλγαρίδη, Μανώλη Ταπατζά και Οδυσσέα Βουρβουκέλη, τον Κωστάκη Εξακουστό που και να παρακαλάει να επιστρέψει στην παράταξη Μέτιου δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση και φυσικά τον Καβαλιώτη υπαρχηγό του Θόδωρο Μαρκόπουλο. Για τον οποίο αρκετοί θεωρούν ότι είναι ο συγγραφέας κάποιων εκ των ανακοινώσεων, από τις οποίες δεν μπορεί κάποιος λογικός άνθρωπος να βγάλει νόημα. Γιατί πρόκειται για μνημεία ασυναρτησίας και αχαριστίας, για ανθρώπους οι οποίοι παράτησαν την παράταξη Μέτιου και πήγαν μαζί του και τώρα τους βρίζει.

Ανακοινώσεις για παράδειγμα όπως αυτήν με αφορμή την αποχώρηση από την παράταξη του κ.Αμοιρίδη, όπου επιτίθεται στον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, κατηγορώντας τον ότι: «Μετά την λήξη των εκλογών του 2019, ο Χρήστος Μέτιος είχε τη δυνατότητα καθώς και το εκ του νόμου δικαίωμα αλλά και την πολιτική ευθύνη να καλέσει την Περιφερειακή Σύνθεση στο τραπέζι του διαλόγου. ΔΕΝ το έκανε. Αντ’ αυτού, χωρίς καμία παραταξιακή ή κομματική συνείδηση επέλεξε να δοκιμάσει συνεργασίες με τις παρατάξεις του κου Σιμιτσή και του κου Καραγιώργη, που θα έπρεπε να ήξερε εξ αρχής ότι δεν θα ευωδοθούν”.

Τα λέει αυτά ποιος; Ο Τάκης Τοψίδης που ήταν υποψήφιος “αντάρτης” το 2019, κόντρα στον επίσημο υποψήφιο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και  προσωπική επιλογή του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη. Που στην διαδρομή της προεκλογικής περιόδου αναφέρονταν με μειωτικούς, υβριστικούς χαρακτηρισμούς ο ίδιος και κάποιοι από τους συνεργάτες του εναντίον του; Μιλάει για παραταξιακή συνείδηση και κατηγορεί τον κ.Μέτιο ότι συνεργάστηκε με την παράταξη Σιμιτσή η οποία υποστηρίχθηκε προεκλογικά από το ΚΙΝ.ΑΛ-ΠΑΣΟΚ, όταν έχει περιφερειακούς συμβούλους τους Βαβία (όταν μιλάει… τύφλα να ‘χει ο Αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού, δεν βγάζεις νόημα), Ταπατζά, Βουλγαρίδη, Βουρβουέλλη, τους γνωστούς Πασόκους;

Όταν επί δύο χρόνια τώρα έχει γίνει “αυτοκόλλητος” με τον Κώστα Κατσιμίγα και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια ΑΜΘ, ταυτιζόμενοι πλήρως εναντίον της Περιφερειακής αρχής; Αυτός άλλωστε επαναλαμβάνει συχνά πως η παράταξη του ενώνει και συνεργάζεται με ανθρώπους προερχόμενους απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους. Γιατί λοιπόν κατηγορεί τον Χρήστο Μέτιο όταν κάνει ακριβώς το ίδιο και μάλιστα ξεκάθαρα και δημόσια;

Να ήταν όμως μόνο αυτό. Την ίδια στιγμή που κατηγορεί τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο ότι δεν του απηύθυνε πρόσκληση το 2019 για συνεργασία, λίγο παρακάτω στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει: “Εμείς, όμως, ως παράταξη δεν θα γίνουμε δεκανίκι κανενός γιατί αυτό δεν είναι έντιμο απέναντι στους ψηφοφόρους μας”. Αναρωτιέται λοιπόν κάποιος: Τα διαβάζει αυτά που γράφει ή αυτά που του γράφουν άλλοι; Αν το 2019 του απηύθυνε πρόσκληση για συνεργασία ο κ.Μέτιος στην Περιφερειακή αρχή, δεν θα γινόταν… δεκανίκι του; Θα ήταν έντιμο αυτό απέναντι στους ψηφοφόρους του οι οποίοι πριν λίγες ημέρες τον ψήφισαν, όπως αναφέρει; Πραγματικά η… επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Ας μην αναρωτιέται λοιπόν γιατί τον παρατούν ο ένας μετά τον άλλον οι περιφερειακοί του σύμβουλοι. Γιατί βλέπουν ότι ισχύει αυτό που λέει ο… γίγαντας Άγγελος Αναστασιάδης: “Δεν μπορεί το παλικάρι”. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει ο παλιός μου φίλος Τάκης Τοψίδης, τόσο λιγότερες θα είναι οι ψυχολογικές του συντριβές στη συνέχεια. Γιατί κάτι μου λέει πως η καταιγίδα θα έχει και… συνέχεια. Τόσο που σίγουρα στο τέλος πραγματικά θα γυρίσει εκεί απ’ όπου ξεκίνησε την παράταξη όπως δηλώνει. Στο ΜΗΔΕΝ. Μην μπερδευτεί μόνο και δηλώσει ανεξαρτητοποίηση από την “Περιφερειακή Σύνθεση” και ο… ίδιος.

Καλά για την επίθεση στον Μιχάλη Αμοιρίδη με την φράση ότι:Η Περιφερειακή Σύνθεση δεν ήρθε στο πολιτικό προσκήνιο για να στεγάσει «απογοητευμένους» ή για να συμμετέχει σε λογικές πολιτικών στρατηγικών είτε προσωπικών, είτε συνολικών”, τι να σχολιάσει κανείς. Προφανώς ξεχνάει ότι  ο ίδιος το 2018… μάζεψε τους “απογοητευμένους” από τον Μέτιο και την διετία που προηγήθηκε, Αμοιρίδη, Πατακάκη Μαρκόπουλο. Ιωσηφίδη, Εξακουστό οι οποίοι δήλωναν… απογοητευμένοι από τη συνεργασία τους με τον Περιφερειάρχη. Επίσης, ποιος μιλάει και κυβιστήσεις κωλοτούμπες και προσωπικές στρατηγικές και όλα τα υπόλοιπα; Όλα αυτά δεν τον ενοχλούσαν όταν γινόταν για χάρη του από όσους προαναφέραμε; Θα πρέπει λοιπόν να κοιτάξει τον καθρέφτη, γιατί όλοι αυτοί ήταν Αντιπεριφερειάρχες ή σύμβουλοι του Μέτιου μέχρι το 2019 και τους “άρπαξε” ο ίδιος.

Και κάτι ακόμα. Επαναλαμβάνει συνέχεια ότι η “Περιφερειακή Σύνθεση” συνεχίζει την πορεία της, γιατί πείθει τους πολίτες και την στηρίζει ο κόσμος. Τα λέει αυτά, όταν το 2019 και τις δυο Κυριακές, δεν τον εμπιστεύθηκαν και δεν του έδωσαν πλειοψηφία ούτε οι συντοπίτες του στο νομό Έβρου, όπου ήταν δεύτερος; Αν και η εξήγηση σε αυτό είναι απλή. Όσοι τον γνωρίζουν καλά τον Τάκη, προτιμούν να τους… κοπεί το χέρι παρά να τον ψηφίσουν.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι ο Τάκης Τοψίδης έχει σοβαρό πρόβλημα να αποδεχτεί αυτό που βλέπουν όλοι. Πως δεν τον εμπιστεύονται πλέον και δεν το πιστεύουν ούτε οι στενοί του συνεργάτες. Γιατί…  δεν μπορεί το παλικάρι. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει και σχεδιάζει το επόμενο “βήμα” του, που μπορεί να είναι για παράδειγμα η διεκδίκηση του δήμου Αλεξανδρούπολης, τόσο με λιγότερο… πληγωμένη, απαξιωμένη και τσαλακωμένη την δημόσια εικόνα του θα μπορέσει να το κάνει.

Υ.Γ: Προς Περιφερειακή Αρχή και… άλλους. Φτάνει. Μην τον ξεφτιλίζετε άλλο. Λυπηθείτε τον, γιατί ο ίδιος δεν θέλει να το αποδεχθεί ότι ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*