Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ανίχνευσης κορονοϊού σε 3 χωριά της Ορεστιάδας

Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ανίχνευσης κορονοϊού σε 3 χωριά της Ορεστιάδας

Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ανίχνευσης κορονοϊού θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα σε 3 χωριά της περιοχής Ορεστιάδας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Έβρου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Έβρου, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου- Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τον Δήμο Ορεστιάδας, διοργανώνει δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapidtests) για τον κορωνοϊό, στο Ορμενίο, Καβύλη και Σάκκο του Ν. Έβρου. Η παρούσα δράση απευθύνεται σε γενικό πληθυσμό.

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ:

  • τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, ώρες 10:00 έως 13:00στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών της Τοπικής Κοινότητας Ορμενίου
  • την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, ώρες 10:00 έως 11:30στο χώρο του Ιατρείου της Τοπικής Κοινότητας Καβύλης, και ώρες 12:00 έως 13:00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού- Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Σάκκου Ζαλουφιώτες, στην Τοπική Κοινότητα Σάκκου

Οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην παραπάνω δράση, θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Κατά την προσέλευσή τους στο σημείο ελέγχου οι πολίτες θα υποβάλλονται στην δειγματοληψία για τον κορωνοϊό. Τα τυχόν θετικά αποτελέσματα του τεστ COVID-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω τηλεφώνου.

Η παρούσα δράση έχει στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ, ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας.