Σουφλί: Πυρκαγιά κατέστρεψε αποθήκη-ποιμνιοστάσιο με τόνους ζωοτροφές στο Μεγάλο Δέρειο (φωτό)

Σουφλί: Πυρκαγιά κατέστρεψε αποθήκη-ποιμνιοστάσιο με τόνους ζωοτροφές στο Μεγάλο Δέρειο (φωτό)

Πυρκαγιά που ξέσπασε μετά το μεσημέρι στο χωριό Μεγάλο Δέρειο Σουφλίου, κατέστρεψε ποιμνιοστάσιο όπου υπήρχαν μέσα τόνοι ζωοτροφές, αλλά και κάποια γεωργικά και κτηνοτροφικά μηχανήματα του ιδιοκτήτη.

Η φωτιά, που πιθανόν προκλήθηκε από λαθρομετανάστες, έκαψε το μαντρί το οποίο βρίσκεται έξω από το χωριό, στο ρέμα και ευτυχώς που μέσα δεν ήταν και τα ζώα μια και τα είχε ο ιδιοκτήτης σε δουλειά.

Οι κάτοικοι προσπάθησαν να σβήσουν με όποιον τρόπο μπορούσαν τις φλόγες, αλλά μέχρι να φτάσουν τα οχήματα της Πυροσβεστικής από το Σουφλί, τα οποία καθυστέρησαν αρκετά, το κακό έγινε, όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες.

Καθίσταται απαραίτητη η ίδρυση Κλιμακίου

στην περιοχή του ορεινού όγκου Σουφλίου

Το σημερινό συμβάν, άσχετα από τον λόγο που υπήρξε καθυστέρηση περίπου μιας ώρας στην άφιξη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Σουφλίου, αφού είχε ξεσπάσει πυρκαγιά και στο χωριό Λευκίμμη Σουφλίου, αναδεικνύει άλλη μια φορά την ανάγκη να αναβαθμιστεί ο Πυροσβεστικός Σταθμός του Σουφλίου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία. Έτσι θα μπορέσει να δημιουργηθεί και το απαραίτητο επίσης Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο Μεγάλο Δέρειο και γενικότερα στην συγκεκριμένη περιοχή αφού η απόσταση είναι πολύ μεγάλη και μέχρι να φτάσουν τα οχήματα και οι Πυροσβέστες το κακό έχει ήφη γίνει.

Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε, ότι η ύπαρξη και μόνο του Εθνικού Πάρκυ Δαδιάς-Λευκίμμης και η τεράστια σημασία και μοναδικότητα του παγκόσμιου προστατευόμενου δάσους, καθιστά αναγκαία και υπεραπαραίτητη την αναβάθμιση σε Πυροσβεστική Υπηρεσία αυτήν του Σουφλίου.