ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Πρόσωπα-έκπληξη ψάχνουν στον Έβρο Βελόπουλος, Τράγκας και ο “τρίτος” υποψήφιος της ΝΟΔΕ

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Πρόσωπα-έκπληξη ψάχνουν στον Έβρο Βελόπουλος, Τράγκας και ο “τρίτος” υποψήφιος της ΝΟΔΕ

Ακούγοντας στην τηλεόραση τον πρώην  Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να… τάζει πάλι στη Θεσσαλονίκη όσα είχε πει και το 2014 (για κατώτατους μισθούς και άλλα) καταφέρνοντας να κοροϊδέψει τους Έλληνες και να εκλεγεί το 2015 κάνοντας… μπάχαλο την χώρα με τους Βαρουφάκηδες και εφαρμόζοντας τα αντίθετα απ’ όσα έλεγε, ένοιωσα ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Μπορεί να είναι αυτή παρατεταμένη, όμως σίγουρα οι εθνικές εκλογές θα προηγηθούν των αυτοδιοικητικών, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2023. Άλλωστε ακόμα και τα κόμματα, είτε εκπροσωπούνται αυτή την στιγμή είτε όχι, οργανώνονται και προετοιμάζονται για τις εκλογές, αφού πιστεύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα… αιφνιδιάσει.

Και δεν έχουν καθόλου άδικο, όπως επιβεβαιώνουν και δικές μου πληροφορίες. Ο Πρωθυπουργός θα επιλέξει τον χρόνο που θα τις προκηρύξει και όπως άλλωστε ξεκαθάρισε πριν μια εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, θα είναι διπλές. Οι πρώτες με την απλή αναλογική που έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως Κυβέρνηση και αμέσως νέες εκλογές με στόχο την αυτοδυναμία.

Υποψήφιος στον Έβρο ο Βελόπουλος

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι έχουν ξεκινήσει και οι δημοσκοπήσεις σε όλη την Ελλάδα και φυσικά και στον Έβρο. Από κόμματα, αλλά και βουλευτές, νυν και επίδοξους να είναι υποψήφιοι. Οι πληροφορίες λοιπόν του “Ναρκαλιευτή” αναφέρουν πως ο Κυριάκος Βελόπουλος και η “Ελληνική Λύση”, ψάχνουν για πρόσωπο-έκπληξη στον Έβρο.

Όπως υποστηρίζουν, με βάση τις δημοσκοπήσεις τους, θα εκλέξουν βουλευτή στο νομό μας. Μην αποκλείεται μάλιστα, να είναι υποψήφιος στην περιοχή μας ο ίδιος ο κ.Βελόπουλος, ως μία από τις δυο εκλογικές περιφέρειες που έχει δικαίωμα να επιλέξει ως αρχηγός κόμματος. Αντί της Λάρισας που εκλέχθηκε δηλαδή το 2019 και κράτησε την έδρα αφήνοντας την Θεσσαλονίκη απ’ όπου κατάγεται, να επιλέξει και τον Έβρο.

Όπως έκανε και ο Πάνος Καμμένος το 2012 δηλαδή, εκλέχθηκε αλλά παραιτήθηκε της έδρας και την πήρε ο… γίγαντας Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος πάντως στις δημοτικές εκλογές του 2019 δεν μπόρεσε να εκλεγεί ούτε δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης με την παράταξη του Βαγγέλη Μυτιληνού. Προφανώς οι συντοπίτες του δεν αναγνώρισαν το… μεγαλείο του πολιτικού ανδρός.

Γι’ αυτό ο Κυριάκος Βελόπουλος χειρίζεται ο ίδιος προσωπικά και κάνει επαφές με πρόσωπα που θα μπορούσαν να δώσουν ένα διαφορετικό προφίλ στην “Ελληνική Λύση” και τα ονόματα τους δεν έχουν ακουστεί ή γραφτεί. Να θυμίσουμε πως εκτός των υποψήφιων το 2019, δηλαδή Δερμεντζόγλου, Κίρκου, Παυλίδης, έχουν ήδη κυκλοφορήσει τα ονόματα των δικηγόρων Ηλία Ηλιακόπουλου και Πάρη Παπαδάκη, που… αναδείχθηκαν μέσα από τις κινητοποιήσεις για το ΚΥΤ Φυλακίου.

Οι χειρισμοί άλλωστε και οι εμμονές του Νότη Μηταράκη και της Κυβέρνησης για επέκταση του ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, είναι ένας από τους λόγους που θα εμφανιστεί σημαντικά ενισχυμένη η “Ελληνική Λύση” στον Έβρο, όπου το 2019 να θυμίσουμε ξεπέρασε το 6%. Γι’ αυτό και αναζητείται ένα πρόσωπο-έκπληξη που ανήκει καθαρά στον δεξιό χώρο, προκειμένου να είναι υποψήφιος και πιθανόν να εκπροσωπήσει το νομό μας στην Βουλή.

Πρόσωπα-έκπληξη ψάχνει και ο Τράγκας

Πρόσωπα-έκπληξη (περισσότερα του ενός δηλαδή), ψάχνει όμως στην περιοχή μας και ο Γιώργος Τράγκας για το κόμμα του “Ελεύθεροι Άνθρωποι”. Τόσο για να δημιουργήσει μια δυνατή Νομαρχιακή Επιτροπή, όσο και να βρει αυτούς και αυτές που θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εθνικές εκλογές, όπυ στοχεύει να μπει και αυτός στο Κοινοβούλιο.

Ο πολύπειρος δημοσιογράφος, μαθαίνω ότι απευθύνθηκε ήδη και σε… συναδέρφους του από τον Έβρο. Μην πάει πάντως το μυαλό σας στον δικό μας, τον Κώστα Πιτιακούδη, του οποίου ήταν αφεντικό επί αρκετά χρόνια, ως εκδότης της καθημερινής αθλητικής εφημερίδας “DERBY”, όπου τον έκανε αρχισυντάκτη παίρνοντας τον… μεταγραφή από την “Αθλητική Ηχώ”. Άλλοι είναι οι δημοσιογράφοι που απευθύνθηκε.

Ο Τράγκας βρίσκεται μάλιστα αυτό το Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ και οι πληροφορίες μου λένε ότι έκανε αρκετές συναντήσεις και συζητήσεις με πρόσωπα από την βόρειο Ελλάδα, κάνοντας τους πρόταση να συστρατευθούν μαζί του στο κόμμα. Δεν ξέρω αν αυτό έγινε και με Εβρίτες ή διαμένοντες στον Έβρο, αλλά μην το αποκλείεται. Η συνέχεια θα δείξει.

Ψάχνουν τι έλεγε με Σταϊκούρα ο Βαγγέλης

Μια και μιλάμε για εθνικές εκλογές, δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι στη Ν.Δ. ψάχνουν να βρουν τι σημαίνει η απρογραμμάτιστη συνάντηση και το τετ-α-τετ που είχε στο καφέ Zuca της παραλιακής με τον υπουργό Οικονομίας Χρήστο Σταϊκούρα, ο Βαγγέλης Μυτιληνός. Τι ακριβώς είπαν επί πολλά λεπτά οι δυο τους μόνο.

Στον συγκεκριμένο χώρο δεν ανήκει ο κ.Μυτιληνός; Επικεφαλής δημοτικής παράταξης δεν είναι και υποψήφιος δήμαρχος δεν κατέβηκε το 2019; Γιατί λοιπόν, αν και ο ίδιος βγήκε και στα δυο ραδιόφωνα της Αλεξανδρούπολης και μίλησε για την συνάντηση (μου θύμισε εποχές που ήταν Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ και τον φιλοξενούσαν συνέχεια Αποστολίδης και Κολιός), αναφέροντας όσα συζήτησαν, πάει το μυαλό τους αλλού;

Φοβούνται μήπως ο Βαγγέλης βρεθεί στην 4η θέση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ; Δεν πιστεύω πως έχει τέτοιες σκέψεις και βλέψεις. Μπας και σκέφτονται που θα πάει το χρίσμα του κυβερνώντος κόμματος; Απλά, ως άνθρωπος της επιχειρηματικότητας, που γνωρίζει άριστα όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του κ.Σταϊκούρα, του είπε καθαρά και ξάστερα την κατάσταση και τα προβλήματα της καθημερινότητας, καθώς και ποιες λύσεις μπορούν να δοθούν

Όχι σαν κάποιους άλλους επιχειρηματίες, που τον… έγλυφαν μέχρι αηδίας, παρουσία μάλιστα καμερών, κατά την παρουσία του στην Αλεξανδρούπολη. Παρεμπιπτόντως, πολύ θα ήθελα να ήξερα ποιος έφτιαξε το πρόγραμμα Σταϊκούρα και δεν τον… προστάτευσε από κάποιες κακοτοπιές, όπως δεν είχαν προστατεύσει επίσης τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, επίσης από κάποια επίσκεψη.

Ο “άγνωστος Χ” κινείται πάντως αθόρυβα

Μια και είμαστε πάντως στο κυβερνών κόμμα, όλοι ψάχνουν από χθες που το Evros-news.gr αναφέρθηκε στις εσωκομματικές εκλογές, ποιος είναι το τρίτο πρόσωπο-έκπληξη που μπορεί να μπει “σφήνα” στους Άκη Παρασκευόπουλο και Γιάννη Τζήμα, για την θέση του Προέδρου της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ).

Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα 1η Οκτωβρίου που λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, θα μάθουμε αν τελικά… τολμήσει το “βήμα”. Όπως βλέπετε δεν σας γράφω αν θα είναι άνδρας ή γυναίκα. Μαθαίνω πάντως ότι κινείται πολύ αθόρυβα, προσεκτικά και μεθοδικά καιρό τώρα και… οργώνει όλο τον Έβρο, κάνοντας συναντήσεις με στελέχη της Ν.Δ χωρίς να βγαίνει τίποτα προς τα έξω. Μέχρι και στα ορεινά του δήμου Σουφλίου, στα μουσουλμανοχώρια βρέθηκε για επαφές όπως μαθαίνω.

Σκόρπιες σκέψεις

*** Εκεί στην δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη να προσέχουν όταν βγάζουν βιντεάκια (πάλι καλά που δεν φώναξαν τον Στάθη Γιαμουρίδη να “παίξει” αφού τον… πέταξαν σαν στυμμένη λεμονόκουπα), με όσους αποχώρησαν απ’ τον Βαγγέλη Λαμπάκη στα 9 χρόνια. Γιατί μπορεί να τους… φύγει κανένας δημοτικός σύμβουλος από τώρα και να πάνε τζάμπα οι μεταγραφές Λαζόπουλου, Καίσα και μετά να… τρώνε μεταξύ τους τα… μουστάκια τους.Λέω εγώ τώρα…

*** Μια τεράστια ναυτία, κοινώς αναγούλα, ένοιωσα ακούγοντας και διαβάζοντας όλους αυτούς τους ευυπόληπτους της περιοχής μας, να εκθειάζουν δημοσιογράφο, απόντα καιρό από εδώ, όταν γνωρίζουν πως πνέουν μένεα εναντίον του οι περισσότεροι απ’ όσους συνεργάστηκαν μαζί του. Ιδιαίτερα οι γυναίκες δημοσιογράφοι. Δεν το συνεχίζω άλλο αυτή την στιγμή. Κάνω την καρδιά μου… πέτρα και συνεχίζω.

*** Πως είναι ο τίτλος σε εκείνο το τραγούδι του Αντύπα; “Καταιγίδα”; Από αύριο Δευτέρα έρχονται νέες… μπόρες και καταιγίδες Τάκη μου. Παρέα με τους “κολλητούς” σου, τον Λάκη και τον Αντώνη. Ξέρεις αυτόν που βόλεψες την κόρη του στο Επιμελητήριο. Α, μην ξεχάσω και τον Σταύρο τον Βαβία. που συναγωνίζεται τον Αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού σε… ευφράδεια λόγου.

*** Ούτε μπορεί να πάει το μυαλό σας, πόσοι αυτοδιοικητικοί μπορεί να αλλάξουν υποψηφιότητα στους δυο βαθμούς της. Δημοτικοί σύμβουλοι να είναι δηλαδή υποψήφιοι στην Περιφέρεια ΑΜΘ και περιφερειακοί (εκλεγμένοι ή υποψήφιοι το 2019), να… μετακομίσουν στις δημοτικές.

*** Στο Διδυμότειχο, θεσμικοί και μη, έχουν καταλάβει τον κίνδυνο που υπάρχει για την πόλη τους και τον δήμο, από κινήσεις τύπου “αυτονομιστών” του βορείου Έβρου; Να πάθουν δηλαδή, ότι οι συγκεκριμένοι κατηγορούν πως κάνει η Αλεξανδρούπολη στον υπόλοιπο νομό;

Ο… Ναρκαλιευτής

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*