Ξανά στην κυκλοφορία η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη, αλλά τα τρένα σταματούν στην… Δράμα

Ξανά στην κυκλοφορία η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη, αλλά τα τρένα σταματούν στην… Δράμα

Στην κυκλοφορία δόθηκε ξανά η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης (ευρύτερη περιοχή του ΔΔ Λευκοθέας της Π.E. Σερρών), μετά την αποκατάσταση από τον ΟΣΕ των ζημιών που είχαν προκληθεί στην γραμμή.

Ως γνωστόν, στις 25 Αυγούστου εξαιτίας εκτροχιασμού και ανατροπής δύο εκ των έντεκα βαγονιών της 80610 εμπορικής αμαξοστοιχίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην περιοχή Λευκοθέας, υπέστη ζημιές η σιδηροδρομική γραμμή και διακόπηκαν τα δρομολόγια. Έτσι και αλλιώς βέβαια για τους Εβρίτες δεν είναι και κάποιο σημαντικό νέο η αποκατάσταση των δρομολογίων, αφού ως γνωστόν τα τρένα σταματούν στην Δράμα και από εκεί οι επιβάτες συνεχίζουν με λεωφορεία από την Αλεξανδρούπολη. Το ίδιο γίνεται και αντίστροφα. Οπότε η καλύτερη επιλογή είναι το ΚΤΕΛ Έβρου, που σε μεταφέρει πιο γρήγορα, χωρίς ταλαιπωρία και με ασφάλεια.

O OΣΕ, μετά την απομάκρυνση των βυτίων που είχαν ανατραπεί, έκανε τις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης της γραμμής, στην ευρύτερη περιοχή της χιλιομετρικής θέσης 173+000 γρ Θ-ΑμΠΚ (περιοχή εκτροχιασμού). Η γραμμή, σύμφωνα με τον ΟΣΕ, αποκαταστάθηκε και πλέον επανέρχονται σταδιακά τα προγραμματισμένα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια στο εν λόγω τμήμα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*