Έβρος: Υπουργοί ήρθαν, φωτογραφήθηκαν, έδωσαν υποσχέσεις, αλλά δεκάδες αναπτυξιακά, επενδυτικά σχέδια εταιρειών, περιμένουν υπογραφές

Έβρος: Υπουργοί ήρθαν, φωτογραφήθηκαν, έδωσαν υποσχέσεις, αλλά δεκάδες αναπτυξιακά, επενδυτικά σχέδια εταιρειών, περιμένουν υπογραφές

-Μήνες περιμένουν μια απλή υπογραφή στα συρτάρια των αρμόδιων υπουργείων συγκεκριμένα αναπτυξιακά project εταιρειών του Έβρου

Η αρχή έγινε από την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού στον Έβρο, ακολούθησε η γνωστή τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον… βόρειο Έβρο και η επίσκεψη, μόνο όμως στην Αλεξανδρούπολη, του υπουργού Οικονομίας Χρήστου Σταϊκούρα.

Οι υπουργοί, συνοδευόμενοι από τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές του Έβρου και υπηρεσιακούς παράγοντες, ήρθαν, έβγαλαν φωτογραφίες και έκαναν δηλώσεις. Ο κ.Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ είπε το… περίφημο: “Έχουμε πολλά σχέδια για το πως θα σπάσουμε την απομόνωση του βορείου Έβρου και πολλά σχέδια πως θα ενισχύουμε την παραγωγική δυναμικότητα της περιοχής, με επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση”. Μόνο που η πραγματικότητα διαψεύδει τόσο τον Πρωθυπουργό όσο και τους υπουργούς του οι οποίοι… ήλθον, είδον και απήλθον. Έδωσαν για άλλη μια φορά, όπως και οι προκάτοχοι τους των προηγούμενων Κυβερνήσεων (και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που προηγήθηκαν) υποσχέσεις για στήριξη και βοήθεια, όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζει το Evros-news.gr, υπάρχουν αυτή την στιγμή δεκάδες αναπτυξιακά, επενδυτικά σχέδια εταιρειών, πολλά από αυτά και στην περιοχή του βορείου Έβρου, τα οποία απλά περιμένουν επί μήνες τις τελικές υπογραφές από τους αρμόδιους υπουργούς. Διάφορα project από υπάρχουσες εταιρείες για περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους, για επέκταση του αντικειμένου τους, αλλά και εντελώς καινούργια νέων εταιρειών και επιχειρηματιών. Όλα αυτά, θα δημιουργήσουν άμεσα θέσεις εργασίας, σε μια περιοχή που δεν μπορεί να περιμένει λύσεις μόνο από τις προσλήψεις Συνοριοφυλάκων και ΕΠΟΠ.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια επεξεργάστηκαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τα προώθησαν για υπογραφή στα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης, του… Αδώνιδος Γεωργιάδη και Οικονομίας, του πρόσφατα επισκεπτόμενου τον Έβρο Χρήστου Σταϊκούρα, Μόνο που παραμένουν επί μήνες στα συρτάρια κάποιων γραφείων, πιθανόν οι “καρεκλοκένταυροι” του αθηναϊκού κράτους, οι βολεμένοι των υπουργείων δεν… καίγονται να προχωρήσουν προς υπογραφή για να ξεκινήσει η υλοποίηση τους, γιατί αυτοί μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, εισπράττουν τους μισθούς τους (κάποιοι ιδιαίτερα παχυλούς). Γνωρίζουμε συγκεκριμένη περίπτωση πολύ αξιόλογης εταιρείας του βορείου Έβρου, η οποία εδώ και 15 μήνες περιμένει απλά την υπογραφή του αρμόδιου υπουργείου, ώστε να ξεκινήσει άμεσα την επένδυση στην περιοχή του Διδυμοτείχου, αλλά παραμένει στο… περίμενε.

Γι’ αυτό λοιπόν, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλό είναι, από την στιγμή που υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για να… σπάσει η απομόνωση του βορείου Έβρου όπως δήλωσε, να… τραβήξει τα αυτιά των αρμοδίων, υπουργών και στελεχών τους, ώστε να προχωρήσουν άμεσα όσα επενδυτικά σχέδια συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις εννοείτε, για να δείξει στην πράξη πως αυτό που είπε στην ΔΕΘ, το εννοούσε.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*