Δένδιας: Διάβημα στην Άγκυρα για παράνομη αλιεία εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων

Δένδιας: Διάβημα στην Άγκυρα για παράνομη αλιεία εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων

Σε διάβημα στην Τουρκία από την ελληνική Πρεσβεία της Άγκυρας, προχώρησε η χώρα μας με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, για το θέμα της παράνομης αλιείας από τουρκικά σκάφη εντός των χωρικών μας υδάτων.

Μια πρακτική και τακτική χρόνια τώρα και στο Θρακικό Πέλαγος, που πολλές φορές έχει προκαλέσει την οργή των Ελλήνων ψαράδων, ενώ και η τουρκική ακτοφυλακή αυξάνει την προκλητικότητα συνοδεύοντας τα τουρκικά αλιευτικά.

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε την καταδικαστέα πρακτική σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής, η οποία συνοδεύει τα τουρκικά αλιευτικά και παρενοχλεί τα ελληνικά αλιευτικά.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της διασφάλισης της εθνικής μας κυριαρχίας, καθώς και της προστασίας του ευρωπαϊκού κεκτημένου, έδωσε εντολή στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα για την πραγματοποίηση διαβήματος διαμαρτυρίας για παράνομη αλιεία από τουρκικά αλιευτικά σκάφη εντός των χωρικών μας υδάτων.
Επίσης, τόνισε την καταδικαστέα πρακτική σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής, η οποία συνοδεύει τα τουρκικά αλιευτικά και παρενοχλεί τα ελληνικά αλιευτικά.
Η παράνομη αλιεία εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων αποτελεί επίσης παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, πέρα από το γεγονός ότι είναι ακόμα μια παραβίαση, εκ μέρους της Τουρκίας, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.
«Η Τουρκία, δυστυχώς, συνεχίζει ακάθεκτη την παραβατική της συμπεριφορά. Η ελληνική πλευρά, προσηλωμένη στην προάσπιση των δικαιωμάτων της που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, δεν αφήνει καμία πρόκληση να μείνει αναπάντητη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Πηγή: protothema.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*