Τσώνης: Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜΘ, για απολογισμό και προγραμματισμό νέας τουριστικής περιόδου

Τσώνης: Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜΘ, για απολογισμό και προγραμματισμό νέας τουριστικής περιόδου

Η τουριστική σεζόν μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θανάσης Τσώνης συγκάλεσε χθες στην Κομοτηνή σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες για απολογισμό της φετινής και προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς.

Στον απόηχο της αισιοδοξίας που υπάρχει στην Κυβέρνηση για διψήφιο νούμερο τουριστικών εισπράξεων την φετινή τουριστική σεζόν, αφού αναμένονται πάνω από τα 10 δισ. ευρώ με βάση και τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο κ.Τσώνης δεν έκρυψε με ανάρτηση του την ικανοποίηση για την κατάσταση που υπήρξε στην Περιφέρεια ΑΜΘ, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά:

“Στο κλείσιμο της θερινής τουριστικής σεζόν, που παρά τις δυσκολίες εξελίχθηκε πολύ ικανοποιητικά, ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας και προετοιμάζουμε το πρόγραμμα για το 2022.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, συζητήσαμε για το νέο πλάνο των επερχόμενων δράσεων προβολής και ανάπτυξης του τουριστικού μας προϊόντος που θα αρχίσει να υλοποιείται άμεσα”.

Ήταν άλλωστε εμφανής η πολύ ικανοποιητική τουριστική κίνηση, κυρίως Ιούλιο κα Αύγουστο, τόσο στα δυο νησιά μας Σαμοθράκη (κάποιοι κάνουν λόγο και για καλύτερη σεζόν από το 2019) και Θάσο, όσο και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας μας. Σ’ αυτό έπαιξε ασφαλώς ρόλο η λειτουργία τριών σημείων εισόδου τουριστών οδικώς από τις βαλκανικές χώρες και συγκεκριμένα από Ορμένιο, Νυμφαία, Εξοχή, ενώ το 2020 υπήρχε μόνο ο Προμαχώνας, αλλά και η αύξηση του εσωτερικού τουρισμού που επέλεξε περιοχές της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Έτσι διαψεύσθηκαν οι… κινδυνολόγοι και οι “Κασσάνδρες”, που με αφορμή την ακατανόητη κυβερνητική απόφαση για κλείσιμο της Νυμφαίας στη Ροδόπη όμως μόνο για ελάχιστες ημέρες, προεξοφλούσαν… καταστροφές και απώλεια της φετινής τουριστικής χρονιάς, κυρίως για Σαμοθράκη και Θάσο. Όλοι αυτοί όμως διαψεύσθηκαν πανηγυρικά, ευτυχώς για τους επαγγελματίες του τουρισμού και παρέμειναν όλο το επόμενο χρονικό διάστημα “εξαφανισμένοι” και… κρυμμένοι στα λαγούμια τους.