Αλεξανδρούπολη: Ήρθαν οι Αμερικανοί, προετοιμάζοντας την μεγαλύτερη μεταφορά εναέριων μέσων που έγινε στο λιμάνι

Αλεξανδρούπολη: Ήρθαν οι Αμερικανοί, προετοιμάζοντας την μεγαλύτερη μεταφορά εναέριων μέσων που έγινε στο λιμάνι

Οι προετοιμασίες για την μεγαλύτερη μεταφορά πτητικών μέσων και ελικοπτέρων που έχει γίνει ποτέ στον λιμένα Αλεξανδρούπολης και έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Νοέμβριο, έχουν ήδη ξεκινήσει. 

 

Για τον σκοπό αυτό, βρέθηκε σήμερα στην περιοχή μας ο Αμερικανός Διοικητής COL Dennis Butters,του Area Support Group-Black Sea/ 21st Theater Sustainment Command και είχε συνάντηση εργασίας με την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος της Αλεξανδρούπολης. Ενημερώθηκαν και ενημέρωσαν τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, εξετάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την τεράστια επιχείρηση μεταφοράς εναέριων μέσων που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο και ήδη την προανήγγειλε με δηλώσεις του ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρυ Πάιατ. «Θα έχουμε μια μεγάλη άφιξη το Νοέμβριο στην Αλεξανδρούπολη, θα είναι ο μεγαλύτερος αριθμός αεροσκαφών και ελικοπτέρων που έχουμε φέρει ποτέ μέσω του λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Βλέπετε ότι κινούμαστε όλο και πιο δυνατά», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ.Πάιατ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανακοίνωση Πάιατ: Αριθμός ρεκόρ αεροσκαφών – ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη το Νοέμβριο

Όπως αναφέρθηκε, θα γίνει και πάλι η πλήρης εφαρμογή των συνδυασμένων μεταφορών, η οποία πλέον εφαρμόζεται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καθιστώντας και αναδεικνύοντας το σε σημαντικό γεωπολιτικό σημείο. Το παρόν στη συνάντηση έδωσε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΑ Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, ενώ ο κ.Butters συνοδευόταν από επιτελείς του.