Σαμοθράκη: Αξιοποίηση της γεωθερμίας και καταγραφή των υδρογεωτρήσεων συζήτησαν δήμαρχος και κλιμάκιο της Ε.Α.Γ.Μ.Ε

Σαμοθράκη: Αξιοποίηση της γεωθερμίας και καταγραφή των υδρογεωτρήσεων συζήτησαν δήμαρχος και κλιμάκιο της Ε.Α.Γ.Μ.Ε

Συνάντηση με το δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Νίκο Γαλατούμο πραγματοποίησε ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Μονάδας της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Δημήτριος Εξίογλου.

Κατά τη συνάντηση, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο πολυσχιδές έργο της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. και στις εφαρμογές που έχει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ειδικότερα, ο κ. Εξίογλου παρουσίασε το έργο ΣΑΜΥ ΙΙ που αφορά στη συστηματική απογραφή των υδρογεωτρήσεων στην Ελληνική Επικράτεια και  διερευνήθηκαν τρόποι για την αξιοποίηση της γεωθερμίας. Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει και νέα συνάντησή τους.

H Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε) βρίσκεται στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τόσο οι Διευθυντές των Υπηρεσιακών Μονάδων που εδράζουν στις Αχαρνές όσο και οι Προϊστάμενοι των Περιφερειακών Μονάδων έχουν αλλεπάλληλες επαφές με τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανταποκρινόμενοι άμεσα στα αιτήματα που αφορούν τόσο στην υδροδότηση, όσο στην αποφυγή των κατολισθήσεων μετά από φυσικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις, σεισμούς κτλ) αλλά και στην αξιοποίηση της γεωθερμίας και του υπόγειου πλούτου.