Αλεξανδρούπολη: “Κόλαση” στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο – Άγριες κόντρες Ζαμπούκη με Μυτιληνό, Λαμπάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλεξανδρούπολη: “Κόλαση” στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο – Άγριες κόντρες Ζαμπούκη με Μυτιληνό, Λαμπάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

-Ένα έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αγορά απορριμματοφόρων, στάθηκε η αφορμή

-Ξέφυγε η κατάσταση, όταν ο δήμαρχος καλούσε Μυτιληνό, Λαμπάκη “να κατέβουν από το συννεφάκι τους και να προσγειωθούν”

-“Τι λέει ο άνθρωπος”, “δεν ντρέπεσαι λίγο”, “κατέβα από το συννεφάκι σου”, μερικές από τις φράσεις που ακούστηκαν

Στιγμές συνεδριάσεων προ κορονοϊού θύμισε το χθεσινοβραδινό δια ζώσης δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, με τους τόνους να ανεβαίνουν επικίνδυνα ανάμεσα στον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, τον δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Μυτιληνό αρχικά και τον πρώην δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη στη συνέχεια.

Αν και τα θέματα που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη ήταν… ρουτίνας, μια παρέμβαση του κ.Λαμπάκη που ζήτησε ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής να του δοθεί ένα έγγραφο που έφτασε από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τον διαγωνισμό αγοράς απορριμματοφόρων, ύψους περίπου 1,3 εκατ. ευρώ, ήταν η αφορμή να επικρατήσει χαμός. Υπήρξαν άγριες κόντρες του κ.Ζαμπούκη με τους Μυτιληνό, Λαμπάκη, οι οποίοι έγιναν έξαλλοι όταν επαναλάμβανε και στους δυο “κατεβείτε κάτω από το συννεφάκι σας και προσγειωθείτε. Σέρνεστε στο ίδιο συννεφάκι με τον κύριο Λαμπάκη κύριε Μυτιληνέ. Επί 9 χρόνια στην δημοτική αρχή δεν μάθατε ότι υπάρχουν παραλείψεις δημοτικών υπαλλήλων, όπως έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση που δεν έστειλαν τα παραρτήματα στο Ελεγκτικό Συνέδριο και ζήτησε εξηγήσεις για να αποφανθεί”;

Ο Βαγγέλης Μυτιληνός κάποια στιγμή επέμενε πως πρέπει να δοθεί και σε αυτόν και στα άλλα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής το έγγραφο αυτό και μάλιστα είπε ότι κατά την συζήτηση είχε κάνει παρατηρήσεις, ότι κάποιοι από τους όρους του διαγωνισμού ήταν “φωτογραφικοί”. Μάλιστα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έδειχνε έντονα εκνευρισμένος, ανέβαζε συνέχεια τους τόνους και όταν πήρε δεύτερη φορά τον λόγο ο Βαγγέλης Λαμπάκης, η κατάσταση ξέφυγε ακόμα περισσότερο. Κάποια στιγμή ο δήμαρχος του είπε: “Για κατεβείτε από το συννεφάκι και καθήστε στη θέση σας” και ο προκάτοχος του αντέδρασε έντονα: “Τι λέει ο άνθρωπος; Δεν ντρέπεσαι λίγο; Θα μου πει εμένα να κατέβω από το συννεφάκι και να καθίσω στη θέση μου;”

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΕΡΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ