Μαυρίδης: Τον… βγάζει ΨΕΥΤΗ επίσημα το υπουργείο Τουρισμού, για την συμμετοχή στα “Best Tourism Villages”!!!

Μαυρίδης: Τον… βγάζει ΨΕΥΤΗ επίσημα το υπουργείο Τουρισμού, για την συμμετοχή στα “Best Tourism Villages”!!!

-Το χθεσινό δελτίο Τύπου του υπουργείου, δεν αναφέρει πουθενά ότι ο δήμος Ορεστιάδας ήταν στην 8άδα των δήμων που κατέθεσαν αίτηση!!!

-Ο δήμαρχος Ορεστιάδας είχε δηλώσει στο δημοτικό συμβούλιο, πως ήταν στην τελική 9άδα μαζί με Αλεξανδρούπολη, Σουφλί, που τελικά επελέγη απ’ τους ηπειρωτικούς δήμους

Διαψεύδει επίσημα το υπουργείο Τουρισμού τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, για την συμμετοχή του δήμου Ορεστιάδας στην τελική φάση του διαγωνισμού «Best Tourism Villages» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Συγκεκριμένα, στο χθεσινό δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, δεν αναφέρει πουθενά ότι ο δήμος Ορεστιάδας κατέθεσε αίτηση και ήταν μεταξύ των 8 δήμων που αξιολογήθηκαν από την ομάδα εργασίας του Υπουργείου Τουρισμού, η οποία συγκέντρωσε και αξιολόγησε τις αιτήσεις που κατατέθηκαν. Μάλιστα περιέχει και δηλώσεις της αρμόδιας υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη για το θέμα και συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

“Η πρωτοβουλία του Π.Ο.Τ. επικοινωνήθηκε σε περιφερειακό επίπεδο, συστάθηκε ομάδα εργασίας αποτελούμενη από ειδικούς εμπειρογνώμονες και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Τουρισμού, η οποία συγκέντρωσε και αξιολόγησε τις αιτήσεις που κατατέθηκαν. Συγκεκριμένα, αίτηση κατέθεσαν οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης, Αλοννήσου, Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Μετεώρων, Λαμιέων, Σουφλίου και Τεμπών.

Η ομάδα εργασίας, αφού αξιολόγησε τις αιτήσεις και την τεκμηρίωσή τους, προέκρινε ομόφωνα τη συμμετοχή στην πρωτοβουλία «Best Tourism Villages» των Δήμων Αλοννήσου, Δυτικής Σάμου και Σουφλίου”. Πουθενά δηλαδή δεν αναφέρεται ο δήμος Ορεστιάδας, ενώ κανονική αναφορά υπάρχει στους δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου, ο οποίος και επιλέχθηκε στους 3 που προχωρούν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Να θυμίσουμε, ότι ο κ.Μαυρίδης κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας στις 14 Σεπτεμβρίου και απαντώντας σε ερώτηση του Σάκη Παπανδρέου, επικεφαλής της παράταξης Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών Ορεστιάδας “Είναι στο χέρι μας”, είχε δηλώσει πως ο δήμος Ορεστιάδας κατέθεσε πλήρη φάκελο, μαζί με αυτούς του Σουφλίου και της Αλεξανδρούπολης, αλλά δεν επιλέχθηκε και προτιμήθηκε το Σουφλί. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων είχε δηλώσει:

“Κατατέθηκαν πάρα πολλές προτάσεις, η τελική 9άδα που είχαν πλήρης φακέλους, είχε μέσα τον δήμο Ορεστιάδας, τον δήμο Αλεξανδρούπολης και τον δήμο Σουφλίου μαζί με έξι άλλους ακόμα δήμους, τα στοιχεία εκείνα που είχαν περισσότερο πλούτο στα χαρακτηριστικά που ήθελε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, έτσι ώστε να προωθηθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, ήτανε του δήμου Σουφλίου”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Ήρθε όμως το αρμόδιο υπουργείο Τουρισμού και με το χθεσινό του δελτίο Τύπου “άδειασε” τον δήμαρχο Ορεστιάδας και διέψευσε όλα αυτά που υποστήριξε ο κ.Μαυρίδης. Το πλήρες δελτίο Τύπου, με τίτλο: “Οι Δήμοι Αλοννήσου, Δυτικής Σάμου και Σουφλίου είναι οι ελληνικές υποψηφιότητες στην πρωτοβουλία «Best Tourism Villages» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού”, το οποίο μάλιστα δημοσιεύθηκε σε πάρα πολλά αθηναϊκά ΜΜΕ, αναφέρει:

“Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της ομάδας εργασίας για την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων συμμετοχής στην πρωτοβουλία «Best Tourism Villages» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (Π.Ο.Τ.).

Η πρωτοβουλία του Π.Ο.Τ. επικοινωνήθηκε σε περιφερειακό επίπεδο, συστάθηκε ομάδα εργασίας αποτελούμενη από ειδικούς εμπειρογνώμονες και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Τουρισμού, η οποία συγκέντρωσε και αξιολόγησε τις αιτήσεις που κατατέθηκαν. Συγκεκριμένα, αίτηση κατέθεσαν οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης, Αλοννήσου, Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Μετεώρων, Λαμιέων, Σουφλίου και Τεμπών.

Η ομάδα εργασίας, αφού αξιολόγησε τις αιτήσεις και την τεκμηρίωσή τους, προέκρινε ομόφωνα τη συμμετοχή στην πρωτοβουλία «Best Tourism Villages» των Δήμων Αλοννήσου, Δυτικής Σάμου και Σουφλίου.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Π.Ο.Τ. έχει ως όραμα να καταστήσει τον τουρισμό παράγοντα περιφερειακής ανάπτυξης και ευημερίας, με αποστολή την ενίσχυση του ρόλου του τουρισμού στην αξιοποίηση και τη διαφύλαξη των χωριών, σε αρμονία με τα φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον.

Επόμενο βήμα της διαδικασίας είναι η υποβολή των εγκεκριμένων υποψηφιοτήτων στην ειδική πλατφόρμα του Π.Ο.Τ., προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία αξιολόγησης και ανάδειξης των καλύτερων τουριστικών χωριών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού εντός του Οκτωβρίου.

Η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στόχος του Υπουργείου είναι να ενισχύει τις ελληνικές συμμετοχές σε διοργανώσεις και διαγωνισμούς στην Ευρώπη και διεθνώς, δίνοντας έτσι περισσότερες ευκαιρίες προβολής των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της χώρας μας, αλλά και ανάδειξης του πλούτου εμπειριών που προσφέρει. Η πιθανή ανάδειξη ενός ελληνικού χωριού στον κατάλογο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία προβολής αλλά και ενίσχυσης της ιδέας της βιωσιμότητας των προορισμών που τόσο ανάγκη έχουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαυρίδης: “Στην 9άδα για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού βρεθήκαμε Ορεστιάδα, Σουφλί, Αλεξανδρούπολη. Επέλεξαν το Σουφλί”

Τι συμβαίνει τελικά; Ο δήμος Ορεστιάδας κατέθεσε αίτηση συμμετοχής και πλήρη φάκελο, όπως δήλωσε και διαβεβαίωσε ο Βασίλης Μαυρίδης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά δεν προκρίθηκε στους 3 που επιλέχθηκαν, ανάμεσα τους ο δήμος Σουφλίου ως μοναδικός από την ηπειρωτική χώρα; Έγινε κάποιο λάθος και… ξεχάστηκε στο δελτίο Τύπου του υπουργείου Τουρισμού;

Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα; Έχει δίκιο ο κ.Μαυρίδης που διαβεβαίωνε πως κατέθεσε η δημοτική του αρχή πλήρη φάκελο αλλά δεν επιλέχθηκε ή δεν υπήρχε καν στην τελική 8άδα όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού;

Αν υπήρχε η Ορεστιάδα και ήταν 9 οι δήμοι που κρίθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Τουρισμού, γιατί να μην το αναφέρουν στο χθεσινό δελτίο Τύπου;

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης είναι ΒΑΡΙΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΜΕΝΟΣ απ’ την χθεσινή επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού και πρέπει να δώσει αν όχι εξηγήσεις, τουλάχιστον διευκρινίσεις,  μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.