Κολγιώνης: Συζήτησε τα προβλήματα των αγροτών και τη διαχείριση συσκευασιών φυτοφαρμάκων, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Κολγιώνης: Συζήτησε τα προβλήματα των αγροτών και τη διαχείριση συσκευασιών φυτοφαρμάκων, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα, με τη Γενική Γραμματέα Χριστιάνα Καλογήρου, είχε χθες Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου ο Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρης Κολγιώνης. 

Ο κ.Κολγιώνης συζήτησε για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζο0υν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής του και όλου του δήμου Αλεξανδρούπολης γενικότερα , ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα διαχείρισης των συσκευασιών φυτοφαρμάκων, που πετιούνται ανεξέλεγκτα.
Η Γενική Γραμματέας κ.Καλογήρου  δεσμεύτηκε να μελετήσει τις προτάσεις που της έγιναν, ώστε να ολοκληρώσει το θεσμικό πλαίσιο για να ανοίξει έτσι ο δρόμος για τη συλλογή των συσκευασιών, που πετιούνται ανεξέλεγκτα.

Ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα και Φερών του δήμου Αλεξανδρούπολης, βρέθηκε στην Αθήνα για την συνεδρίαση της Επιτροπής “Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ” όπου στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η επανεργοποίηση του νόμου για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες, η οποία είχε διακοπεί με τους μνημονιακούς νόμους το 2016.

Όπως τόνισε στην παρέμβαση του: “Είναι σε όλους γνωστό, ότι μετά τις τελευταίες ανατιμήσεις το κόστος της ενέργειας και ιδιαίτερα του πετρελαίου αγγίζει το 30% του κόστους παραγωγής, καθιστώντας τις καλλιέργειες ασύμφορες και μη ανταγωνιστικές. Γι’ αυτό πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και το επόμενο διάστημα με στόχο την κατάργηση του μνημονιακού νόμου”.
Φυσικά ο κ.Κολγιώνης δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία και επισκέφθηκε όπως επισημάναμε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στη συνάντηση με τη Γ.Γ. κ.Καλογήρου, προώθησε τα αιτήματα των αγροτών της περιοχής του.