Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου: Στήριξη του δίκαιου αγώνα των δiανομέων της e-food

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου: Στήριξη του δίκαιου αγώνα των δiανομέων της e-food

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου εκφράζει την αλληλεγγύη του  και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα και την απεργία των εργαζομένων στην efood, που διαμαρτύρονται για το αυτονόητο ,για την διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Σε ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος Στάθης Ασπιώτης και η Γενική Γραμματέας Κωνσταντίνα Βίτσα, επισηαίνεται ότι:

“Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην μοτοπορεία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/9/21 αλλά και στην σημερινή απεργία, στέλνει  ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πως με την συλλογικότητα και την ενότητα οι μάχες για τα εργασιακά δικαιώματα πάντα κατακτούνται.

Απαιτούμε  την πλήρη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους όπως:

  • Ανανέωση όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου με απευθείας πρόσληψη από την efood με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να δοθεί τέλος στο σύστημα αξιολόγησης bonus (batch) και στα ασαφή και αυθαίρετα κριτήρια παραγωγικότητας.
  • Να οριοθετηθούν ορθολογικά οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης ώστε να διασφαλίζεται η  υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.
  • Να σταματάει η διανομή όταν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως καύσωνας, παγετός κ.α. σύμφωνα με την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία για εργασίες που διεξάγονται στο ύπαιθρο και τους εξωτερικούς χώρους
  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε) που να διασφαλίζει τις συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα (Μέσα Ατομικής Προστασίας, Ένσημα Βαρέα Ανθυγιεινά, Εταιρικό κινητό και δίκυκλο).
  • Χώροι με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζομένων διανομέων.