Αλεξανδρούπολη: “Λουκέτο” 7 ημερών και “καμπάνα” 2.000 ευρώ σε κατάστημα, για εξυπηρέτηση ανεμβολίαστου πελάτη

Αλεξανδρούπολη: “Λουκέτο” 7 ημερών και “καμπάνα” 2.000 ευρώ σε κατάστημα, για εξυπηρέτηση ανεμβολίαστου πελάτη

Άλλο ένα “λουκέτο” διάρκειας μιας εβδομάδας και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ, επιβλήθηκε χθες Σάββατο, σε κατάστημα της Αλεξανδρούπολης από την Ελληνική Αστυνομία, για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, που αναφέρεται γενικά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά οι πληροφορίες του Evros-news.gr αναφέρουν ότι πρόκειται για κατάστημα της Αλεξανδρούπολης, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Εκεί βρέθηκε να γίνεται εξυπηρέτηση πελάτη στον εσωτερικό χώρο, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και  επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ, αλλά και 7ήμερη αναστολή λειτουργίας, ενώ 300 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε στον πελάτη. Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που επιβάλλονται οι συγκεκριμένες ποινές σε κατάστημα της Αλεξανδρούπολης, με τις προηγούμενες να αφορούν σε καφέ-εστίαση, ενώ αυτή την φορά ήταν άλλου είδους κατάστημα.

Σύμφωνα τώρα με την ίδια ανακοίνωση:

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 100.216 έλεγχοι, από τους οποίους οι 55.723 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 295 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 συλλήψεις

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  • 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη στον εσωτερικό χώρο, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,
  • 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων
  • 5 παραβάσεις για έλλειψη πιστοποιητικού σε επιβάτες υπεραστικού λεωφορείου,
  • 3 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας εντός του χώρου του υπεραστικού σταθμού λεωφορείων,
  • 3 παραβάσεις, σε ιδιοκτήτη καταστήματος, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.